Mercedes va lansa în toamnă noua generaţie de motoare V6 şi V8 BlueDirect

De Bogdan Mirică
Publicat Joi, 10.06.2010
Mercedes va lansa în toamna acestui an o nouă generaţie de motoare V6 şi V8, capabile să consume mai puţin cu 24% decât variantele actuale.

Daimler a făcut publice planurile de dezvoltare ale brandului Mercedes pentru anul acesta şi 2011. Germanii intenţionează să abordeze în forţă segmentul premium, mizând pe 16 noi modele şi pe o nouă generaţie de motoare.

Constructorul din Stuttgart va dezvălui încă din această toamnă o nouă gamă de motoare V6 şi V8, botezată BlueDirect, despre care germanii spun că este capabilă să ofere o reducere de 24% a consumului şi emisiilor, fără compromisuri la capitolul putere. Unităţile se vor alătura deja existentelor motoare diesel şi benzină cu patru cilindri.

Tot începând cu această toamnă, Mercedes va începe să introducă pe majoritatea modelelor sale o funcţie start&stop, dezvoltată pentru a reduce consumul urban.

Cea de a doua jumătate a acestui an şi 2011 le vor aduce nemţilor 16 modele noi, incluzând aici şi facelifturile deja anunţate. Numărul mare include doua modele compacte, care vor da naştere unui număr de alte două deivate, în următorii ani.

Nici vehiculele ecologice nu vor lipsi din gama de modele, Mercedes plănuind sa aducă pe piaţă versiunile de serie B-Klasse F-Cell şi A-Klasse E-Cell, alături de un Fortwo electric.

via | zercustoms

Comentarii (5)

  • Crysty
    BMW
    Abia astept sa vad acest lucru!
    Se va duce de rapa mitul "BMW fac cele mai bune motoare"!
    12 10
  • @Crysty
    ce mit frate??????
    BMW chiar face cele mai bune motoare din lume.
    Nu e mit......e realitate
    11 15
  • ?? crysty???
    de unde reiese din acest articol ce afirmi tu ?
    7 4
  • @ Automarket
    Au aparut imaginile oficiale cu noul BMW Seria 5 Touring
    http://www.autoblog.com/2010/06/10/officially-official-2011-bmw-5-series-touring-is-too-cool-for-a/
    7 4
  • Motoarele nemtilor sunt intr-o alta "clasa" de calitate si performante ... totusi la capitolul inovatii nemtii nu-s chiar atat de departe de ceilalti. Singurul lor avantaj este faptul ca pot vinde masini oricat de scumpe si astfel isi permit o noua linie de motoare din 10 in 10 ani sau mai des :)

    va urez tuturor cate un mertzan ;)
    10 3

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru