Mercedes a prezentat A-Klasse E-Cell, un nou experiment ecologic

De Sebastian Toma
Publicat Joi, 16.09.2010
Mercedes-Benz va construi 500 de exemplare ale versiunii electrice a lui A-Klasse. Modelul se numeşte A-Klasse E-Cell şi are o autonomie de 200 km şi dezvoltă 95 CP.

Daimler a anunţat un nou vehicul ecologic de test, care va fi produs în serie limitată. Modelul este Mercedes-Benz A-Klasse E-Cell şi va fi disponibil în Europa. Modleul este cel de-al doilea vehicul Daimler echipat cu acumulatori şi este bazat pe trenul de propulsi al lui Tesla Roadster şi platforma lui A-Klasse. Acesta este cel de-al doilea vehicul electric de la Daimler, după Smart ForTwo electric.

Motorul electric al acestui model dezvoltă 95 CP şi oferă un cuplu motor maxim de 288 Nm. Acceleraţia de la 0 la 60 km/h are loc în doar 5.5 secunde, în timp ce viteza maximă a modelului este de 149 km/h. Autonomia acestui vehicul electric este de 199 kilometri. Încărcarea de la o priză standard timp de opt ore furnizează o autonomie de 100 kilometri, în timp ce un încărcător mai puternic poate să ofere aceeaşi autonomie după doar trei ore de încărcare.

Cei de la Mercedes-Benz vor construi 500 de exemplare A-Klasse E-Cell pentru teste. Modelele vor fi oferite flotelor şi vor fi testate în ţări precum Franţa, Germania şi Olanda.

A-Klasse E-Cell păstrează configuraţia cu cinci locuri a modelului din Stuttgart şi nu elimină portbagajul, oferind un nivel de spaţiu suficient pentru nevoile cotidiene. Toate bateriile sunt amplasate sub podea, spaţiul de la interior fiind aproape identic cu cel oferit de versiunea standard a lui A-Klasse.

Via | Leftlane 

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru