Mercedes: "Vom lansa SLS AMG Black Series şi SLS electric"

De Bogdan Mirică
Publicat Marti, 20.09.2011
Constructorul german a anunţat că va produce o ediţie limitată de performanţă SLS AMG Black Series precum şi versiunea electrică SLS E-Cell.

Mercedes vrea să profite la maxim de pe urma capitalului de imagine adus de supercarul SLS AMG. Constructorul din Stuttgart plănuieşte să dea naştere unor derivate noi, bazate pe modelul sportiv. Primul dintre ele va fi SLS AMG Black Series, o reeditare a versiunii de performanţă atât de cunoscută în gama Mercedes.

Vor urma versiunea electrică SLS E-Cell şi derivatul stradal al extensiei de circuit SLS AMG GT3. Anunţul a fost făcut de Tobias Moers, care a ţinut să sublinieze că toate variantele nu vor ajunge dincolo de Ocean, producţia extrem de limitată urmând să se rezume doar la zona europeană.

Nu este exclus să vedem o comasare a celor două versiuni, Black Series şi GT3, reunite sub un model unic, care să îndeplinească cerinţele ambelor tipuri de clienţi. Derivatul va folosi peste 600 de cai putere şi va cântări puţin sub 1600 de kilograme, deci reţeta ideală pentru performanţe excepţionale.

Programat să debuteze oficial în 2012, SLS E-Cell a fost deja confirmat de conducerea Mercedes şi chiar a fost poziţionat pe piaţă, preţul său urmând să fie dublu comparativ cu cel al actualului SLS AMG.

Valoarea va fi justificată de costurile mari de dezvoltare, dar şi de performanţele dinamice apropiate de cele ale versiuni V8 pe benzină.

Progrese importante au fost consemnate şi la nivelul bateriei, care poate suporta numeroase cicluri de încărcare la 440V, mulţumită unui sistem de răcire inovativ. Un mister rămâne însă sunetul pe care supercarul electric îl va emite. Ingienrii lucrează în prezent la diferite soluţii: au fost testate diferite sunete digitale şi chiar au fost simulate vibraţiile unui motor V8.

via | autoblog

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru