Mini pregăteşte Cooper S Diesel: 143 CP şi 300 Nm

De Sebastian Toma
Publicat Luni, 30.08.2010
Anul 2011 va marca debutul unei versiuni diesel de performanţă în gama Mini Cooper. Modelul se va numi Mini Cooper S Diesel şi va oferi 143 CP şi 300 Nm.

MINI Cooper S va avea şi o versiune diesel, care va debuta în decursul anului 2011. Aceasta va fi dezvoltată în baza motorului BMW N47, dar care va avea o cilindree de 1.6 litri şi va dezvolta un nivel de putere de aproximativ 143 CP şi va furniza un cuplu motor de 300 Nm. Potrivit unor surse, noua unitate diesel va echipa atât modelele Mini Cooper, cât şi modelele Countryman în versiunea S. Debutul motorului pe unităţile Countryman nu a fost încă anunţat.

Deşi puterea maximă nu este la acelaşi nivel cu puterea furnizată de propulsorul 1.6 Turbo al lui Cooper S, noua versiune diesel a acestui model de performanţă va fi specială prin autonomia deosebită pe care o va oferi. Pe lângă asta, cuplul motor maxim va fi disponibil între 1.750 rpm şi 2.500 rpm, lucru care va oferi reprize foarte bune şi un consum de carburant mixt între 4 şi 4.5 litri la sută. Emisiile de CO2 vor fi şi ele reduse, acestea fiind sub pragul de 110 grame de CO2 per kilometru.

Unele voci anunţă debutul la Salonul Auto de la Paris din această toamnă, iar preţul de pornire va fi situat în jurul valorii de 26000 de euro. Noul motor este utilizat şi de BMW Seria 1 în versiunea 118d, dar şi de Seria 3 în versiunea 318d.

Pentru adaptarea acestui propulsor la cerinţele gamei Mini au fost operate mici modificări la nivelul suporţilor motor şi a anexelor.

Via | BigBlogg

Comentarii (2)

  • the hep
    cilindree
    motoarele de pe 118D si 318 D au cilindrea de 2000 cmc . au micsorat-o pt mini special, sau si mini o va avea identica?
    1 0
  • Alin D.
    the hep are dreptate...o fi HDI modificat?
    1 3

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru