Mini pregateste versiunea sportiva JCW a lui Countryman

De Bogdan Mirică
Publicat Vineri, 22.01.2010
Primul crossover din istoria Mini, asteptat in martie la Geneva, se va bucura in 2012 si de o versiune de performanta, de 225 de cai putere, pregatita de divizia John Cooper Works.

Nici nu s-a uscat bine cerneala pe comunicatul de presa care prezenta lansarea noului MINI Coutryman, si in presa de specialitate au inceput sa apara speculatii privind o posibila versiune de performanta, marca John Cooper Works. Primul crossover din istoria constructorului britanic se va alatura astfel modelelor Clubman, Mini coupe si Mini cabrio, toate etichetate cu simbolul JCW al diviziei de performanta.

Cel mai probabil, sub capota lui Countryman JCW se va afla aceeasi versiune dopata a motorului de 1.6 litri, capabila sa dezvolte cu un total de 225 de cai putere. De aceasta data insa, resursele vor fi transmise ambelor punti, Countryman fiind echipat deja cu o tractiune integrala brevetata de Mini si botezata ALL4.

Avand in vedere faptul ca noul crossover este destul de usor, cei 225 de cai putere vor face din Countryman un model dinamic si sportiv. Pentru asta, britanicul va avea nevoie de un nou set de suspensii, de un pachet de frane performante si bineinteles de un nou kit aerodinamic ce ar putea include: spoilere redesenate, un deflector posterior, evacuare dubla cu terminatii cromate, praguri laterale si jante de dimensiuni mari.

Versiunea standard este asteptata in primavara aceasta la Geneva, ceea ce inseamna ca o interpretare John Cooper Works a modelului Countryman ar putea sosi pe piata abia la sfarsitul lui 2011, inceputul lui 2012.

via | turbo

Comentarii (1)

  • to automarket
    Mirica,

    Acum varianta JCW are 225 cp? pt ca eu stiam ca varianta, ma rog, din 2008 a lui r56 are 211 cp. Si totodata am vz articolul despre variantata cooper S pe are voi ati anuntat-o cu 184 cp. Eu stiam ca are 175. Sunt cumva noile caracteristici ale motorului? l-au facut un pic mai iute pt anul 2009? sau..

    merci,

    .
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru