Mini Rocketman Concept vine la Geneva

De Sebastian Toma
Publicat Miercuri, 23.02.2011
Englezii de la Mini vor prezenta un nou concept la Salonul Auto de la Geneva, pe nume Rocketman. Acesta este creat în amintirea legendarului concept al lui Alec Issigonis.

MINI va prezenta un concept nou la Salonul Auto de la Geneva din acest an. Modelul se numeşte Rocketman şi reprezintă întoarcerea mărcii la valorile tradiţionale într-un stil nonconformist. Rocketman are dimensiuni exterioare despre care se spune că sunt apropiate de cele ale primului model Mini, deşi vorbim de o lungime de 3.419 milimteri şi o lăţime de 1.907 milimetri, în timp ce modelul original avea o lungime de 3.005 milimetri şi o lăţime de 1.510 mm. Cei de la Mini spun că acest concept rămâne, pentru moment, doar un concept şi nu există niciun plan de introducere în producţie.

Limbajul actual de design al celor de la Mini este continuat şi pe conceptul Rocketman, semn că englezii au vrut să arate versatilitatea acestui limbaj. Pricipalele trăsături ale acestui model sunt blocurile optice cu LED-uri, stopurile cu LED în relief, jantele de 18 inch şi uşa hayon-ului cu deschidere dublă. Plafonul este realizat dintr-un material transparent şi prezintă forma drapelului Union Jack.

Un alt element interesant la acest concept este numărul de locuri şi configuraţia acestora. Practic, vorbim doar de trei locuri permanente, alături de un loc suplimentar care poate fi pliat pentru un plus de spaţiu interior.

La fel ca alte modele realizate de Mini, vitezometrul este amplasat central şi are dimensiuni generoase. De data aceasta, vorbim de un afişaj 3D de mare rezoluţie, care oferă acces la internet, un HDD detaşabil şi un trackball integrat pe volan pentru controlarea funcţiilor multimedia.

Via | Mini

Comentarii (2)

  • conceptul asta e butucanos si urat proportionat si parca au pierdut esenta mini, cel putin asta e parerea mea
    4 6
  • personal mi se pare piece of the art
    au optimizat accesul pasagerilor in interior, au usurat accesul la portbagaj, au folosit ingenios leitmotivul unui mini: steagul Marii Britanii, interiorul pe cat de simplu pe atat de modern si SF. La dimensiunile exterioare generale designul robust lasa impresia unei masini mai mari si mai sigure

    imi place, s-a muncit mult si se vede.

    nu m-ar mira daca va fi viitorul Mini electric
    5 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru