Mitsubishi creste cu 35% productia de motoare

De Catalin Dinu
Publicat Joi, 12.06.2008
Pentru a se pregati in vederea lansarii unor modele noi, Mitsubishi a marit productia motoarelor la uzina din Japonia.

Esential

35% este cresterea planuita de Mitsubishi pentru volumul productiei de motoare.
385.000 unitati de propulsie este volumul preconizat de Mitsubishi pentru productia in urmatoarele 12 luni.

Mitsubishi pregateste marirea capacitatii de productie a motoarelor pentru a preintampina cererea mare de propulsoare eficiente si compacte, precum si pentru a echipa viitoarele modele care vor fi lansate in urmatoarele 12 luni. Constructorul nipon planuieste sa investeasca 55 milioane de euro in uzina din Shiga Prefecture (Japonia) pentru a mari cu 35% productia de motoare, urmand sa fie fabricate aproximativ 385.000 de unitati de propulsie pana la jumatatea anului viitor.

Gama de motoare Mitsubishi cu patru cilindri este dezvoltata impreuna cu Daimler si Hyundai, fiind formata din trei variante diferite de capacitati cilindrice bazate pe acelasi bloc motor. Este vorba de propulsoarele de 1.8, 2.0 si 2.4 litri, in ambele variante: aspirate natural si turbo. Cunoscutele motorizari sunt distribuite in toata lumea, din Japonia pana in Europa, SUA si Asia, regasindu-se pe modelele proprii Lancer si SUV-ul Outlander. Printre noile modele Mitsubishi care urmeaza sa fie propulsate de motoarele amintite vor fi Lancer Ralliart, versiunea Sportback, precum si un nou crossover compact dezvoltat pe platforma lui Lancer.

Via | Motor Authority

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru