Mitsubishi Global Small, conceptul viitorului Colt, vine la Geneva

De Bogdan Mirică
Publicat Marti, 18.01.2011
Mitsubishi pregăteşte o surpriză pentru Salonul Auto de la Geneva. Japonezii vor expune conceptul Global Small, care anticipează viitoarea generaţie a modelului Colt

Mitsubishi va expune în cadrul ediţiei de anul acesta a Salonului Auto de la Geneva un concept complet nou, care îşi propune să anticipeze viitoarea linie de design a modelului Colt.

Botezat Concept Global Small, prototipul pregăteşte publicul pentru modelul global subcompact pe care japonezii îl vor lansa în martie 2012. Modelul, un urmaş al lui Colt, va fi asamblat în uzinele thailandeze ale constructorului asiatic.

Sub capota viitorului model de clasă mică se vor afla motoare de un litru sau de 1.2 litri, asistate de o transmisie automată de tip CVT. Nu vor lipsi sistemul de recuperare a energiei la frânare şi nici cel start-stop, care vor ajuta noul Colt să obţină emisii foarte reduse, cuprinse între 90 şi 100 de g/km.

Caroseria desenată după cele mai riguroase principii aerodinamice şi componentele uşoare folosite la asamblare, vor ajuta modelul japonez să obţină cifre record la capitolul consum şi emisii.

Mitsubishi nu a dorit să facă publice mai multe detalii, rezumându-se doar la publicarea unei schiţe oficiale a conceptului aşteptat la salonul elveţian. 

via | autoblog

Comentarii (3)

  • AllanHeron
    sunt foarte curios sa vad noul Colt! Actualul se vinde din 2003 deci este cam batran saracu!
    1 2
  • BaditzaEx
    @AllanHeron
    Actualul este model din 2008, cand a imprumutat grila fata de la Lancer si si-a schimbat stopurile la versiunea in 5 usi , deci nu-i asa batran + nu prea vezi multe pe strada;)
    1 1
  • @BaditzaEx
    Nu prea vezi multe pe strada deaorece Colt Facelift (Cel cu grila de Lancer) este poate cea mai urata masina din clasa sa. Inainte de facelift arata mult mai bine!
    4 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru