Mitsubishi pregateste un crossover hibrid pentru Tokyo

De Mircea Meșter
Publicat Miercuri, 11.03.2009
Mitsubishi face un SUV compact-crossover care se va situa in gama sub Outlander si se va bate cu Nissan Qashqai pe piata.

Mitsubishi va lansa, in cadrul Salonului Auto de la Tokyo, un crossover hibrid de tip plug-in care se va bate pe acelasi segment cu Nissan Qashqai. Modelul japonezilor va avea un design inspirat de conceptul cX (foto) si se va pozitiona in gama imediat sub Outlander. Noul model urmeaza sa faca parte din programul de "inverzire" a gamei Mitsubishi, constructor care se va concentra in urmatoarea perioada pe regandirea strategiei de motorizare a SUV-urilor gamei.

Primul motor care se va naste in urma acestei strategii este o unitate diesel de 1.8 litri. Acesta va fi dezvoltat de Mitsubishi Motors in colaborare cu Mitsubishi Heavy Industry si a fost dezvoltat cu ajutorul inginerilor dedicati pana nu demult programului Mitsubishi Motorsport. Din cauza ca marca japoneza a renuntat la motorsport, retragandu-se pana si din Dakar, inginerii dedicati au fost mutati inspre programul "verde" al celor de la Mitsubishi.

via | WCF

Comentarii (2)

  • mitsu
    Sa speram ca o sa fie la fel de aratos ca lancer si la fel de capabil ca pajero.
    0 0
  • abia astept....daca va avea compacticitatea lui Qashqai va fi demn de luat in seama...
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru