Modelele Mazda second hand sunt apreciate calitativ de TUV

De Sebastian Toma
Publicat Luni, 22.12.2008
Conform raportului TUV publicat de AutoBild, modelele Mazda rulate sunt printre cele mai fiabile de pe piata.

In urma testelor efectuate de TUV Germania, modelele Mazda rulate sunt unele dintre cele mai fiabile de pe piata auto second hand. Modelele premiate sunt Mazda2 si Mazda3. Modelele constructorului japonez primesc aceasta distinctie pentru a doua oara consecutiv, pe segmentul vehiculelor cu o vechime cuprinsa intre 2-3 ani.

Raportul TUV este publicat anual de revista germana Auto Bild si include peste sapte milioane de teste efectuate pe 201 modele si marci. Printre cele 160 parti componente supuse testarii putem enumera elemente precum farurile, sistemul electric, sistemul de franare, sasiul si sistemul de evacuare.

Raportul curent releva faptul ca modelele apartinand constructorilor japonezi si germani se afla in topul calitatii. Mazda2 a fost cotata cu o rata de defectare de 2.1%, clasandu-se dupa Toyota, insa in fata unor modele precum Porsche 911 si Ford Fusion. Locul cinci a fost adjudecat de Mazda3, de asemenea cu o rata de defectare foarte scazuta.

“La baza brand-ului Mazda stau calitate foarte buna a produselor si serviciilor post-vanzare.

Rezultatele bune inregistrate in cadrul raportului TUV sunt o dovada in plus a eficientei acestei strateii”, a declarat Cristian Rigu, Country Manager Mazda.

Via | Mazda

Comentarii (9)

  • Claudiu
    Un clasament de luat in seama
    Iata cele 2 clasamente cu cei mai fiabii constructori si cu cei mai putin fiabili constructori potrivit TUV. Cei mai fiabili constructori: 1.Daihatsu;2.Mitsubishi;3.Honda;4.Toyota;5.Renault;6.Porsche;7.BMW;8.Nissan;9.Fiat;10.Ford. Cei mai slabi constructori la fiabilitate: 1.Alfa Romeo;2.Peugeot;3.Mazda;4.Saab;5.Dacia;6.Smart;7.Land Rover;8.Skoda;9.KIA;10.Citroen.
    0 0
  • marius
    @Claudiu
    de ai scos topu` asta ?...un link ceva ? ...
    0 0
  • Claudiu
    &Marius
    www.autobild.de . Daca nu stii limba germana foloseste traducerea Google,nu e perfecta dar intelegi. Dai click pe morcovul de aur.
    0 0
  • Victor
    Clasament surprinzator
    Sa-i vad acum pe retractarii marcii Renault. De bine de rau este cea mai fiabila marca europeana si asta o spun nemtii.Cat despre Dacia e inaintea lui Skoda si Kia foarte promovate in Romania.
    0 0
  • Victor
    Erata
    Dacia nu-i mai fiabila ca Skoda si Kia dar nu este foarte departe de acesti 2 constructori.
    0 0
  • Robert
    Unde sunt VW,Audi si Mercedes ?
    0 0
  • topul jd power
    asta e un tot facut de voi sau factu de cei de la autobild sunt sigur ca renault nu are cum sa se afle pe locul 5 sunt catastrofale masiniile alea.
    topul jd power e cel mai bun si pana la urma cel mai bun top este cel inspirat din viata reala. ce masini inghite USA aceea este calitate. de asta nu vedem renault peugeot si citroen in america ca locul lor e undeva la gunoi
    0 0
  • Cristian
    Mazda nu sta chiar atat de bine
    Mazda 2 si Mazda 3 ori fi in top dar per total marca Mazda nu se prezinta asa de bine cum sugereaza titlul Automarket. Vedeti clasamentul pe marci in Auto Bild,singurele marci mai slabe decat Mazda fiind Alfa Romeo si Peugeot.
    0 0
  • bogdan
    ..
    :)):))de unde ati scos topu asta?bmw ,nissan pe locurile astea?doar nu ati vrea sa cred ca fiatu e in fata mazdei..:)):))
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru