Modelul electric Pininfarina Bluecar debuteaza in 2011

De Bogdan Mirică
Publicat Marti, 13.10.2009
Pininfarina si Bolore continua colaborare creata pentru a da nastere unui model electric de serie si anunta ca rodul muncii lor va fi Bluecar.

Desi in presa au circulat zvonuri potrivit carora compania franceza Bollore, condusa de un prieten apropiat al presedintelui Nicolas Sarkozy, ar putea renunta la colaborarea sa cu Pininfarina din motive financiare, se pare ca cele doua parti au in continuare planuri solide impreuna.

Noul model Bluecar, rezultatul colaborarii dintre cele doua companii, se va construi in serie si va debuta pe piata in 2011. Pininfarina a anuntat ca a primit deja 6000 de comenzi pentru mini-modelul electric, prezentat in versiune de productie la Geneva, anul acesta.

Se pare ca singurele discutii iscate pe marginea noului Bluecar au vizat in principal bateriile. Bolore si-a exprimat dorinta de a vinde bateriile sale si altor constructori mondiali interesati, in timp ce Pininfarina a cerut exclusivitate. Cu toate acestea, casa italiana de design a acceptat dorintele Bolore, impunand la randul sau o conditie: aceea de a desena si crea modele electrice la randul sau pentru alti constructori mondiali.

Informatiile au fost confirmate de Pietro Agnori, CEO-ul Pininfarina, care a recunoscut ca "Bolore este probabil interesat sa ofere bateriile sale in intrega lume, asa cum si noi ne dorim sa desenam masini electrice pentru ceilalti producatori."

Versiunea de productie a modelului Bluecar, prezentata la Geneva, dispune de un motor electric alimentat de baterii litiu-ion dar si de panouri solare montate pe acoperis, care maresc autonomia totala la 250 de kilometri.

Incarcarea setului de baterii de la o priza de us casnic se face in aproximativ o ora.

via | Autosavant

Comentarii (1)

  • ha ha ha
    apai mai toti constructori cica scot cate un electric pe piata.
    da deocamdata numa g-wizz,mini,tesla,smart si inca cativa au scos din vreo 900 de constructori mondiali
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru