Mokka ar putea fi numele viitorului model Opel de oraş

De Bogdan Mirică
Publicat Miercuri, 30.03.2011
Opel lucrează de mult timp la un model urban, cu patru locuri, capabil să fure din clienţii modelelor Fiat 500 sau Mini. Hatchback-ul german ar putea să se numească Mokka.

Inspiraţi de succesul unor modele mici precum Fiat 500 sau Mini, oficialii Opel au în plan o strategie de expansiune similară. Constructorul din Russelsheim dezvoltă în prezent un model urban de talia celor enumeraţi mai sus, dezvoltat pe platforma actualului Corsa şi cunoscut în interiorul companiei sub numele de Allegra.

Surse citate de publicaţia franceză L'Automobile Magazine susţin că modelul va fi însă vândut pe piaţa europeană sub titulatura Mokka şi va ajuta Opel să se adreseze unui public tânăr, aflat în căutarea unei maşini de oraş cu accente premium. Pentru a convinge, modelul se va folosi de un design puternic, pe măsura numelui, care aminteşte de o cafea tare.

Cu dimensiuni compacte, Mokka va avea mai puţin de 380 cm lungime, dar va oferi suficient spaţiu interior pentru patru pasageri. Chiar dacă dimensiunile îl apropie de actualul Agila, modelul urban va folosi o abordare diferită, beneficiind de un habitaclu mai atent lucrat, cu materiale mai bune şi cu un design complet nou.

Aceste trăsături, combinate cu designul puternic, vor încerca să motiveze preţul ceva mai ridicat.

Dacă lucrurile merg conform planului expus de conducere, modelul ar putea fi prezent pe străzile europene chiar începând cu anul viitor, producţia sa urmând să fie asigurată de aceeaşi uzină de la Eisenach.

via | autoblog

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru