Montezemolo, primul test drive cu Ferrari California

De Mircea Meșter
Publicat Joi, 29.05.2008
Seful Calutului Cabrat a facut primele tururi cu cel mai nou model Ferrari pe circuitul de la Fiorano.

Presedintele Ferrari, Luca di Montezemolo, a realizat la Fiorano un prim test drive cu cel mai nou model de serie al Calutului Cabrat, California. "Sunt foarte satisfacut de munca pe care au facut-o femeile si barbatii de la Ferrari. California este o masina extraordinara si am fost incantat de performantele, de confortul si de placerea pe care le-am simtit la volan. California e, la fel ca celelalte modele ale noastre, un varf al inovatiei de ultima ora. Cutia de viteze, suspensiile si sasiul sunt create pe baza celei mai inalte tehnologii posibile", sustine seful companiei italiene.

In paralel cu testul lui Montezemolo, Ferrari a publicat un nou set de fotografii cu modelul sau, de aceasta data in nuanta Azzuro California. Nu este nimic intamplator in alegerea acestei culori, Azzuro California fiind nuanta regasita pe primul model California prezentat vreodata in lume (Salonul de la New York din 1962).

Printre noutatile tehnologice aparute in dotarea lui Ferrari California se numara transmisia cu sapte trepte cu dublu ambreiaj dezvoltata in-house de italieni sau sistemul Launch Control, al carui scop este asigurarea unui start perfect de pe loc prin calcularea cuplului perfect.

Pe langa prezentarea designului special al acoperisului, Ferrari a dezvaluit ca timpul deschiderii respectiv inchiderii hardtop-ului este de 14 secunde, iar folosirea lui in pozitie "inchis" sporeste cu 100 litri capacitatea portbagajului, pana la 360 litri.

Ferrari California masoara o lungime de 4.560 mm, o latime de 1.900 mm si un ampatament de 2.700 mm. Oficialii Calutului Cabrat au dezvaluit in comunicatul de presa ca atat caroseria cat si sasiul sunt din aluminiu. De asemenea, cunoastem deja ca sub capota Ferrari a pregatit un V8 de 4.3 litri si 460 cai putere, realizabili la 7.500 rot/min. Timpul de acceleratie de la 0 la 100 km/h este de numai 4 secunde.

via | Newspress 

Comentarii (2)

  • Andrei Alexandru
    Frumoasa masina :)
    Interesant model, iar culoarea desi nu este celebrul Rosso Modena... chiar imi place. Dar sa inteleg ca este o culoare speciala pentru piata americana. Le urez success, ca un fan fidel :) si le tin pumnii si in campionat unde sper sa castige titlul iarasi :)
    0 0
  • aluminiu..
    inteleg decizia ferrari de a construi masina complet din aluminiu, scazandu-i masa totala, dar daca sasiul e facut din aluminiu, un metal relativ moale, masina nu are de suferit la stabilitatea in curbe?
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru