Motociclete Harley, 100 de ani in slujba Politiei SUA

De Bogdan Mirică
Publicat Miercuri, 13.02.2008
Harley Davidson si Politia Statelor Unite sarbatoresc 100 de ani de colaborare, in vara acestui an.

Esential

1908 este anul in care primele motociclete Harley Davidson au intrat in dotarea Politiei Statelor Unite.

Anul 2008 este unul special pentru Harley Davidson si pentru Politia Statelor Unite ale Americii. Nu multi stiu ca Politia SUA este cel mai vechi si longeviv client Harley Davidson din lume, cu o istorie de 100 de ani.

In vara anului 1908, producatorul american de motociclete vindea primul vehicul pe doua roti Politiei din Detroit. Numarul politistilor americani care au inceput sa patruleze apoi strazile Statelor Unite pe motocicletele Harley Davidson a crescut rapid, departamentele de ordine devenind apropiati ai companiei la doar cinci ani de la infiintare si la doar un an dupa realizarea primului model V-Twin, destinat publicului larg.

Incepand cu 1920, constructorul american a devenit cel mai mare producator mondial de motociclete, cu peste 3.000 de departamente de politie si agentii guvernamentale care foloseau motociclete Harley Davidson.

Astazi, peste 3.400 de departamente de politie din America continua sa foloseasca motocicletele produse de brandul american. Iar fenomenul nu se limiteaza numai peste Ocean, alte 45 de departamente de politie din lume alegand in mod oficial motocicletele Harley Davidson.

Matthew Knott , European Brand Manager in cadrul Harley Davidson Europe, declara: “Pe masura ce anul acesta asteptam cu nerabdare cea de-a 105-a aniversare a companiei, trebuie sa fim recunoscatori organizatiilor, precum Politia Statelor Unite ale Americii, care ne-au ajutat sa ajungem atat de departe. Suntem mandri ca am fost furnizorii acestora in ultimii 100 de ani si speram sa ramanem asa pentru multi ani de acum incolo.”

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru