MTM "stoarce" 424 CP din Audi TT-RS

De Sebastian Toma
Publicat Miercuri, 18.11.2009
Audi TT-RS, cea mai puternica versiune a noului TT, a primit un pachet de performanta de la MTM. Cel mai puternic pachet ofera un timp de acceleratie 0-100 km/h egal cu cel al lui Audi R8 4.2 FSI.

Inginerii de la Motoren Technik Mayer au dezvoltat un pachet de performanta pentru noul Audi TT-RS. Versiunea standard a acestui model dezvolta 340 CP si 450 Nm, realizand un timp de acceleratie de la 0 la 100 km/h de numai 4.6 secunde. Propulsorul de 2.5 litri cu cinci cilindri in linie ofera cuplul motor de 450 Nm intre 1.600 rpm si 5.300 rpm.

Tunerii MTM au pastrat motorul standard ca o baza pentru pachetul pe care l-au dezvoltat pentru TT-RS. Astfel, unitatea ECU a fost reprogramata, iar Audi TT-RS a primit un nou sistem de evacuare, echipat cu clapete actionate in functie de apasarea acceleratiei si sarcina. Astfel, cei de la MTM ofera trei trepte diferite de putere, in functie de necesitatile clientilor.

Prima treapta ofera 404 CP si 550 Nm, in timp ce treapta a doua de putere din pachetul MTM pentru Audi TT-RS ofera 408 CP si acelasi cuplu motor maxim. Cel mai puternic pachet ofera 424 CP si 560 Nm, alaturi de care modelul Audi TT-RS poate sa accelereze de la 0 la 100 km/h in doar 4.2 secunde, iar viteza maxima urca pana la 297 km/h.

Performantele pachetului de top se apropie amenintator de cele ale versiunii standard a lui Audi R8 4.2 FSI, care are acelasi timp de acceleratie 0-100 km/h. Pentru mai multa aderenta si agilitate, Audi TT-RS a primit un set de jante BIMOTO, care sunt oferite pe dimensiunile de 19 si 20 de inch.

Via | GlobalMotors

Comentarii (1)

  • :|
    Superb!N-am cuvinte. O adevarata lectie de tunning "discret". De performante nu mai vorbesc. Baby R8 asta e incredibil, aici e si meritul unui motor senzational.
    5 3

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru