Murray pregateste un model de 3 pasageri mai mic decat Smart

De Bogdan Mirică
Publicat Vineri, 04.09.2009
Gordon Murray, creatorul supercarului McLaren F1, a anuntat ca viitorul model pe care il pregateste va fi capabil sa transporte 3 pasageri chiar daca va fi mai mic decat actualul Smart Fortwo.

Dupa ce o buna perioada de timp nu s-a mai auzit nimic despre proiectul ambitios al lui Gordon Murray, creatorul supercarului McLaren F1 revine din nou in atentia presei de specialitate. Murray a decis sa dea publicitatii modul de organizare in habitaclul modelului supermini si dimensiunile acestuia.

Din primele informatii se pare ca masina va putea gazdui maxim trei adulti chiar daca va fi mai scurta si mai ingusta decat un binecunoscut Smart Fortwo. Mai mult, britanicul afirma ca viitorul T25, numele de cod al proiectului, va avea jumatate din lungimea noului Golf dar va avea o pozitionare neobisnuita a scaunelor.

Astfel, scaunul soferului va putea fi asezat central, flancat de alte doua scaune amplasate in spate. Murray s-a gandit si la o reconfigurare usoara a scaunelor din habitaclu, rabatarea celor pentru pasageri oferind un spatiu de incarcare de 750 de litri. Potrivit creatorului McLaren F1, noul T25 va reprezenta o revolutie in materie de compartimentare, asemeni celei marcate de lansarea lui Mini in 1959.

Chiar daca dimensiunile sale sunt foarte mici, T25 este capabil sa obtina patru stele la testele de siguranta EuroNCAP, judecand dupa spusele creatorului. Mai mult decat atat, in cazul unui accident reparatiile vor costa mai putin, pentru construirea caroseriei urmand sa se foloseasca foarte multe materiale reciclabile si destul de ieftine.

Momentan nu se cunoaste o data oficiala pentru lansarea noului T25, Murray straduindu-se sa gaseasca sprijinul unui constructor cu renume pentru productia modelului urban.

via | The Motor Report

Comentarii (5)

  • mda..ar fi bun pt adultii care isi plimba fratiorii prin orash:))) nu vad io in spatele soferului sa incapa niste persoane mai inalte de la 1.50.....nici in fatza nu incape unu mai inalt de 1.80 spun eu......iar motoru nu mar suprinde sa aud ca e amplasat in spate dar si in fatza ar merge unu......mai mic
    1 4
  • george&roland_st
    Ce prosteala pe fata
    1 1
  • merge
    "e bune" pentru in china
    1 0
  • Tare
    Doar nu ne indobitocim cu totii sa umblam pe strada cu astfel de "chestii" ca altcumva nu le poti numi.
    Eu inteleg conceptul de masini de oras .. bla bla dar sa nu exageram .
    Vorba lui dan astea "e bune" pentru chinezi :))
    1 1
  • 3 locuri
    Sincer gasesc f. interesanta ideea cu 2 scaune plasate ca in McLaren F1. Mai ales pt. o masina de oras in care de obicei circula 1 persoana. Iar ca o a 2-a masina consider ca e ideala dispunerea scaunelor asa, deoarece reduce lungimea masinii (in comparatie cu o masina cu bancheta in spate) dar iti ofera 1 loc in plus fata de o masina fara bancheta.
    1 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru