Nebunie la Beijing: patru milioane de masini pe strazi

De Mircea Meșter
Publicat Marti, 15.12.2009
In Beijing se inmatriculeaza saptamanal peste 10.000 de masini, ritmul cresterii de automobile din oras impunand masuri severe din partea autoritatilor.

Esential

10.000 de masini se inmatriculeaza saptamanal in Beijing.
8490 de masini s-au cumparat in toata Romania in noiembrie 2009.

Beijingul va ajunge la patru milioane de masini inmatriculate in cursul acestei saptamani, cresterea numarului de automobile care populeaza strazile capitalei chineze fiind una de-a dreptul alarmanta pentru nivelul de poluare al orasului: in fiecare zi, in Beijing se inmatriculeaza 2000 de masini. Numarul de masini din Beijing a crescut in ultima saptamana cu 10.000, in timp ce numarul de persoane care au parasit saptamana trecuta bancile scolilor de soferi din acest oras a fost de 12.000.

Conform Biroului de Management al Traficului Municipal din Beijing, raportul masini/locuitori in Beijing este de 1 la 4, capitala Chinei gazduind in acest moment 16 milioane de oameni.

Boom-ul de vanzari auto inregistrat de China este un trend relativ nou. Astfel, Beijingul a avut nevoie de 48 de ani (1949-1997) pentru a ajunge de la 2300 de masini la primul milion si de alti sase ani si jumatate pentru ca orasul chinez sa adune doua milioane de masini.

Pentru a limita efectele negative pe care masinile le au asupra unuia dintre cele mai poluate orase ale lumii, autoritatile locale au decis anul trecut ca fiecare masina sa fie interzisa pe strazi cate o zi pe saptamana, in functie de numarul de inmatriculare.

via | AFP

Comentarii (3)

  • jiji de la pipera
    au cu ce
    Tot e bine ca au strazi si sosele pe cand la noi..........
    3 0
  • acolo se da ordin sa se construiasca... si se construieste ... fara a se lua in seama "plansul" alora pe care ii "deranjeaza" santierul - aasta-i diferenta intre "democratie" si "comunism" ...... aici avem o gramada de papagali care sunt mereu impotriva si un stat care nu-i capabis sa-si dea autorizatie de constructie - iar acolo avem un stat care ii baga in puscarie si p'aia ce fac scandal si p'aia care sunt responsabili de eventuale intarzieri . ... Poate acolo-i mai bine ... cine stie ...
    2 0
  • PRC
    Beijingul are 4 mil. de masini la 12 mil de locuitori.Bucurestiul are un milion de masini la 2 mil.Judecati si comparati voi... Infastructurile sunt conform cu sec.19...la noi.Si 21 la ei.
    2 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru