Nevoia de bani forteaza GM sa renunte la controlul operatiunilor din China

De Bogdan Mirică
Publicat Vineri, 04.12.2009
General Motors ar putea vinde o parte din actiunile sale detinute in cadrul parteneriatului cu SAIC pentru productia de vehicule pe piata din China. Decizia ar putea duce la scaderea influentei in regiune.

General Motors cauta cu disperare fonduri pentru a putea restructura operatiunile diviziei europene si pentru a putea returna fondurile primite de la guvernul Statelor Unite. Motivati de situatia financiara negativa, americanii cauta sa vanda un procent important din operatiunile sale din China.

In prezent, gigantul american actioneaza pe piata Tarii Marelui Zid prin intermediul unui parteneriat cu SAIC, in care ambele parti detin procente de 50%. GM intentioneaza sa vanda 1% din actiunile sale si implicit dreptul de luare a deciziilor, contra unei sume importante, despre care analistii spun ca ar insuma 20% din valoarea actuala a operatiunilor din China.

Cedarea procentului de 1% ar veni la pachet si cu transferarea a jumatate din operatiunile sale in India, celor de la SAIC. Cu toate acestea, GM va pastra un drept de rascumparare a operatiunilor din India la o data ulterioara si bineinteles la un pret special.

Operatiunile GM pe piata din China au totalizat pana la sfarsitul lunii octombrie 1.46 milioane de masini vandute, cifra care face din grupul american cel mai mare jucator in regiune.

Momentan, oficialii americani si cei SAIC au refuzat sa comenteze zvonurile aparute in presa.

via | autocar

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru