Nissan 370Z vaneaza clientii lui Porsche Cayman

De Bogdan Mirică
Publicat Miercuri, 15.04.2009
Un oficial Nissan a declarat ca cifra de vanzari estimata initial pentru 370Z a fost revizuita la 10.000 de unitati pana la sfarsitul anului. Cu toate acestea, sportiva japoneza tinteste clientii lui Porsche Cayman.

Perioada economica neagra pe care o traverseaza si industria auto nu este tocmai propice pentru lansarea unor noi modele. De multe ori producatorii se vad nevoiti sa isi reevalueze planul de vanzari, vizibil afectat de recesiunea economica.

Este si cazul celor de la Nissan, care au adus in fata publicului noua generatie a modelului sportiv 370Z intr-o perioada in care acest segment sufera din plin. Initial, oficialii japonezi estimau ca vor vinde aproximativ 30.000 de unitati 370Z in acest an, insa rezultatele inregistrate in primele luni le-au dat peste cap planurile.

Thomas Ebeling, managerul de produs al celor de la Nissan, a declarat ca "actuala criza economica a afectat mai tare acest segment comparativ cu celelalte. De aceea targetul de vanzari a fost revizuit la 10.000 de unitati livrate anul acesta."

Chiar si asa, Nissan si-a exprimat intentia de a-si mari cota de piata in Europa, comparativ cu vechea generatie. Vechiul Nissan 350Z s-a vandut in proportie de 80% pe pietele din Canada si SUA, doar 15% dintre exemplarele produse poposind in Europa.

Anul acesta insa, Nissan tinteste vanzarile lui Porsche Cayman in Europa si intentioneaza vanda 3000 de unitati 370Z, adica aproximativ 30% din productia estimata pentru 2009.

Ebeling a declarat in acest sens ca "judecand dupa raportul euro/cal putere, Nissan 370Z isi doreste clar clientii lui Cayman."

Vanzarile noului 370Z vor fi influentate pozitiv in urmatoarele luni si de prezentarea oficiala a versiunii de performanta Nismo 370Z si a variantei decapotabile 370Z.

via | Leftlane

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru