Nissan GT-R Spec-V, primele informatii

De Bogdan Mirică
Publicat Marti, 02.12.2008
Versiunea de performanta a supercarului Nissan GT-R va avea 485 de cai putere si o masa mult mai redusa.

Esential

485 de cai putere va avea Nissan GT-R Spec-V.

Nissan GT-R a convins deja o mare parte a publicului prin calitatile sale exceptionale, laudate de toate publicatiile auto din lume. Acest lucru nu i-a multumit insa in totalitate pe cei de la Nissan, japonezii dorindu-si mai nou si o versiune de performanta a supercarului.

Spionata deja de o buna bucata de vreme, versiunea de top a actualului GT-R, botezata Spec-V, se pare ca va produce o revolutie pe segmentul sau si va zdrobi din fasa mult popularizatul contracandidat, Honda NSX.

Despre Nissan GT-R Spec-V nu se stiu prea multe, informatii neoficiale afirmand ca japonezii nu vor mai folosi datele inregistrate la Nurburgring, pentru ca versiunea de performanta s-a dovedit deja a fi mai rapida decat actualul model, cu aproape doua secunde, pe circuitul Sendai Hihland Raceway, locul unde testeaza si Nismo.

Tot surse din interior afirma ca sub capota lui Spec-V se vor ascunde 485 de cai putere completati de o masa totala redusa considerabil. Japonezii au supus modelul de serie unui "tratament" de reducere a masei, care a presupus folosirea din abundenta a fibrei de carbon.

Scaunele anterioare, carcasa oglinzilor, grila frontala, eleronul si canalele de aer ale spoilerului fata sunt elementele la nivelul carora s-a lucrat cu materialul usor.

La exterior, Spec-V se va individualiza cu ajutorul unui set de jante de 20 de inch din aliaj si printr-o noua vopsea, botezata Black Pearl, care se va adauga celor deja existente: alb Brilliant, rosu, gri Dark Metal si negru.

Noua versiune de performanta va ajunge pe piata la inceputul anului viitor, surse neoficiale afirmand chiar ca vanzarile vor fi demarate pe 8 ianuarie 2009. Pretul estimat pentru Nissan GT-R Spec-V este de aproximativ 128.000 de euro.

via | WorldCarFans

Taguri: GT-R, Honda, NSX, Nismo, Nissan, radar

Comentarii (1)

  • GT-R
    da dar din cate stiu cei 485 cp sunt pentru GT-R 2009 iar pentru V-Spec este adevarat ca v-a avea o masa redusa si v-a avea 520CP
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru