Nissan renunta la alianta cu Chrysler

De Sebastian Toma
Publicat Vineri, 13.02.2009
Nissan nu va mai colabora cu producatorul american Chrysler pe piata din America de Sud.

Nissan pregatea o colaborare cu Chrysler pentru productia unui model bazat pe Nissan Tiida sub sigla Dodge. Acest model ar fi fost vandut in America de Sud, iar Chrysler oferea la schimb un pick-up pentru a inlocui Nissan Titan. Nissan vinde cea mai ieftina berlina din Statele Unite ale Americii, Versa. In Europa, acest model este comercializat sub numele de Tiida.

Cei doi producatori au renuntat temporar la planurile de colaborare de comun acord pana cand isi vor reduce costurile. Chrysler a semnat un parteneriat cu Fiat in decursul lunii trecute. Nissan a renuntat la 20.000 angajati saptaman trecuta si a prevazut o pierdere de 2.6 miliarde de dolari pentru acest an. Chrysler sa straduieste sa ramana la suprafata, dupa ce vanzarile brandului american au scazut dramatic.

Via | MotorAuthority

Vineri 13 februarie, ora 17:00, CHAT LIVE pe Automarket cu Mihai Panaitescu - cel mai cunoscut designer auto roman. Pentru informatii si inscrieri INTRATI AICI!

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru