Nissan: vanzari record in 2007

De Catalin Dinu
Publicat Marti, 15.04.2008
Divizia europeana a japonezilor de la Nissan raporteaza cresteri importante in vanzarile din luna martie.

Esential

636.460 unitati a vandut Nissan Europe in 2007.
19 % este cresterea vanzarilor Nissan.

Nissan Europe a incheiat anul 2007 cu cel mai bun rezultat de vanzari din 1999 incoace, anul precedent devenind astfel cel mai productiv de la incheierea aliantei Renault-Nissan. In decursul anului fiscal care tocmai s-a terminat, divizia europeana Nissan a comercializat 636.460 unitati, cu 19% mai mult fata de anul precedent. In plus, vanzarile niponilor in Europa sunt pe o panta ascendenta, primul trimestru din 2008 aducand vanzari de 184.384 unitati, dintre care 80.236 doar in luna martie.

“Aceasta realizare demonstreaza strategia ambitioasa a Nissan de crestere sustinuta in Europa. Succesul lui Qashqai si sporirea vanzarilor in Rusia au fost argumente puternice in obtinerea unor asemenea rezultate, in contextul unei competitii acerbe pe piata.” afirma Simon Thomas, senior vice president vanzari si marketing Nissan pentru Europa de Vest.

Pe majoritatea pietelor interne ale statelor din Europa s-a inregistrat o crestere semnificativa a vanzarilor Nissan in luna martie, lucru consemnat printr-o majorare cu 42 de procente fata de aceeasi luna a anului trecut.

Cu 15.983 unitati vandute in martie 2008, Rusia este considerata cea mai importanta piata, avand o crestere cu 89% fata de aceeasi luna din 2007.

Succesul japonezilor se bazeaza in cea mai mare parte pe aportul modelului Qashqai, comercializat in 23.218 unitati doar in luna trecuta in Europa. Note, Micra sau Tiida au avut si ele o contributie importanta la cresterea vanzarilor. In Romania, vanzarile modelelor Nissan s-au triplat in ultima luna, Tiida avand cea mai semnificativa crestere.

Via | Nissan

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru