Norvegienii au lansat primul lor vehicul electric – MetroBuddy EV

De Sebastian Toma
Publicat Miercuri, 13.05.2009
O companie norvegiana a lansat un vehicul electric ce poate transporta trei pasageri cu o viteza maxima de 80 km/h. Acesta are o autonomie de 120 kilometri si va fi produs in 5000 de unitati pana la sfarsitul anului.

O companie norvegiana intitulata Elbil Norge a lansat primul sau vehicul electric pe piata din Europa. Noul model se numeste MetroBuddy EV si va fi produs in 5000 de unitati in decursul primului an de productie. Modelul are trei locuri si poate atinge o viteza maxima de 80 km/h.

Clientii pot alege intre acumulatori cu plumb, nickel-metal sau litiu-ion, ce ii ofera o autonomie de pana la 120 kilometri. Timpul necesar unei incarcari complete nu a fost inca anuntat, iar modelul va fi incarcat de la prizele standard de curent alternativ – cel mai probabil.

Un element inovator al lui MetroBuddy este materialul din care este construita caroseria. Acesta se numeste Telene si are o amprenta de carbon foarte mica asupra mediului si este reciclabil. Norvegienii pretind ca materialul ofera o rezistenta buna la impact si o suprafata cu un finisaj mai aspectuos decat al fibrei de sticla.

Printre echipamentele optionale ale lui MetroBuddy putem enumera sistemul GPS integrat in bord sau tapiteria din piele, precum si posibilitatea alegerii unui plafon din material textil sau din sticla. Fabrica norvegiana ofera clientilor sai posibilitatea de a inscriptiona diferite logo-uri sau desene personale pe noul MetroBuddy, direct de pe linia de productie.

Via | WorldCarFans

Comentarii (7)

  • tot ala
    astept un tunning de la Maff, o grila de tractor modificata, un televizor alb negru pe capota si o cusatura de mana pe schimbatoru' de viteze
    2 1
  • estetic
    Sustin ideea utilizarii masinilor electice... dar nu inteleg de ce unele trebuie sa arate oribil...
    0 0
  • planul drept
    pentru ca cele mai ieftine suprafete sunt cele drepte, indiferent de e tabla, fibra, sticla, etc....
    2 0
  • :-?
    Nu va suparati , dar ce este acea chestie verde din pozele de mai sus ? .. asa avea o MICA idee despre ce ar putea fi .. dar nu stiu daca ai putea duce cu ea o bormasina ! vorba lui "ccmax", dar de ce trebuie sa fie atat de urate maa ?
    0 1
  • lastun
    Sincer cand vad masinuta asta imi aduce aminte de Lastun. Nu vi se pare? Poate ca realuarea productiei de lastun pe acelasi principiu nu ar fi una chiar nepotrivita.
    0 0
  • mda
    Ca aspect , un LASTUN , dar la calitate norvegiana.
    0 0
  • masina a aparut de cel putin 1 an nu e de acum
    Masina intradevar se incarca de la priza normala. E urata dar e facuta cu un scop si ala nu e sa arate bine :).
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru