Nou record de viteză pentru Venturi Jamais Contente: 515 km/h

De Cornel Șocariciu
Publicat Sambata, 28.08.2010
Vehiculul electric Venturi Jamais Contente a stabilit un nou record de viteză pe lacul sărat de la Bonneville. Automobilul a reuşit să atingă viteză de 515 km/h.

Esential

515 km/h este noul record de viteză stabilit de Venturi Jamais Contente

Automobilul electric Venturi Jamais Contente a reuşit să stabilească un nou record de viteză pentru acest tip de vehicule, ajungând la 515 km/h. Automobilul a fost creat în cadrul programului Venturi Global Challenges, iar denumirea acestuia a fost aleasă ca un omagiu adus lui Jamais Contente, primul vehicul care a depăşit bariera de 100 km/h.

Venturi Jamais dispune de un motor electric care produce 800 de cai putere şi este alimentat de baterii tip litiu-ion. Încercarea de depăşire a vechiului record a avut loc pe lacul sărat de la Bonneville. Automobilul electric a reuşit să obţină o medie de viteză de 495 km/h, iar viteza maximă atinsă a fost de 515 km/h.

Venturi Jamais a fost creat în colaborare cu Universitatea din Ohio, iar la manşa acestuia s-a aflat pilotul american Roger Schroer. Automobilul care a reuşit să bată vechiul record de viteză pentru vehicule electrice va fi expus în cadrul Salonului Auto de la Paris din octombrie.

Via | Automobilesreview

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru