Noua generaţie a lui Fiat Panda va avea motoare Euro5

De Cornel Șocariciu
Publicat Duminica, 12.09.2010
Fiat pregăteşte o nouă generaţie a lui Panda. Conform oficialilor companiei, noul Panda va dispune de propulsoare ce respectă normele de poluare Euro5.

Fiat Panda, cel mai bine vândut model al constructorului italian se apropie de o nouă generaţie, aceasta urmând să beneficieze de un design nou, de un interior revizuit şi de motoare ce îndeplinesc normele de poluare Euro5. Italienii au pregătit o mulţime de surprize la interiorul noii generaţii.

Materialele de pe planşa de bord vor avea o calitate superioară comparativ cu cele folosite acum, iar noua generaţie a modelului de oraş va dispune de numeroase combinaţii de culori pentru interior. Noul Panda va avea şase versiuni de echipare şi până la 15 culori pentru caroserie.

Cea mai mare surpriză o reprezintă propulsorul de 1.3 litri Multijet capabil să producă 75 de cai. Puterea acestuia va fi transmisă punţii faţă prin intermediul unei cutii de viteze cu cinci rapoarte. Viteza maximă este de 165 km/h, iar consumul de carburant mixt anunţat de producător va fi de 4.2 l/100 km.

Mai mult decât atât, noul Panda echipat cu acest agregat va dispune de un filtru de particule, cu ajutorul căruia emisiile de CO2 au scăzut până la 109 g/km. Versiunea entry-level va dispune de motorul de 1.2 litri care produce 69 de cai putere.

Acesta respectă normele de poluare Euro5, degajând în aer 113 g CO2 per kilometru.

Via | Fiat

Comentarii (3)

  • Stanila
    IDEEA Studio a desenat actualul Fiat Panda? Jurnalisti Automarket va rog raspuneti!!!!!!!!!!!!!!!!
    4 4
  • Noul Panda
    Uau! Nu-mi vine să cred. Chiar Euro 5? Incredibil.
    Măi Automarket, să fim serioși: Euro 5 în ziua de astăzi pentru un constructor de autoturisme e ceva obișnuit.
    Mă mir cum de nu am citit în titlu: „Noua generație Fiat Panda va avea patru roți + una de rezervă”
    4 0
  • Stanila
    Aici am pus intrebarea din weekend si jurnalistii ma ignora complet.
    1 2

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru