Noua Toyota iQ, Smart killer!

De Robert Gherghe
Publicat Miercuri, 13.02.2008
Toyota a publicat prima fotografie oficiala cu noul model de clasa mica - iQ, pregatit pentru lansare la Geneva.

Esential

1.0 litri va fi capacitatea motorului pregatit de Toyota pentru viitorul model mini.

Toyota a publicat astazi prima fotografie oficiala si primele detalii despre noul model mini din gama sa. Modelul de oras pregatit de Toyota pentru Salonul Auto de la Geneva reprezinta intruchiparea in versiunea de productie a conceptului iQ, prezentat in premiera la Frankfurt in toamna anului trecut.

Noul model mini conceput de niponi va fi comercializat in Europa si in Japonia, dar nu se stie inca la ce pret va fi disponibil.

Toyota a dezvaluit astazi o imagine care se apropie de versiunea finala destinata comercializarii. Desi inca nu exista o confirmare a japonezilor in acest sens, se pare ca sub capota vom gasi un motor cu trei cilindri de 1.0 litri. Este foarte posibil ca viitoarea Toyota iQ sa fie motorizata si cu un propulsor diesel.

Conform datelor preliminarii, noul model mini are o lungime mai mica de 3 metri si ofera 3 locuri pentru pasagerii adulti si un loc destinat unui pasager minor. Startul productiei la modelul iQ va fi dat la sfarsitul lui 2008, iar pentru inceput vor fi asamblate circa 100.000 de unitati intr-un an.

Via | Toyota 

Taguri: Smart, Toyota, iQ

Comentarii (27)

  • turbatu´
    ih, merge...
    Motorizare buna daca e facuta de Toyota, astia stiu sa faca motoare bune, insa caroseria...te kk pe ea...astia nu au nici pic de stil...comparati cu noul Fiat 500...din pacate bombita de la Fiat nu va avea niciodata tehnica de la Toyota, daca ar fi asa eu as fi primul care as lua o astfel de scula pentru mers in oras...pacat de motorasul ala, caroseria strica totul...
    0 0
  • FLORIN PAVEL
    turabtule....
    e prea tare masina aia....bani sa ai sa cumperi asa ceva....ai condus smart sau ceva de genu asta pana acum?...
    0 1
  • Cristi
    E superba!
    0 0
  • daaa !
    Dupa ce ca e Toyota , mai e si frumusika foc !Sper sa nu fie prea scumpa .............
    0 0
  • Claudiu
    Pai motor de 1 litru si 3 cilindrii este pus acum pe Toyota Aygo (aka Peugeot 107/Citroen C1). Probabil este acelasi motor.
    0 0
  • Freddy
    Caroserie de kkt!?!?
    Ce are toata lumea cu fiat-ul 500??Mi se pare jenant sa se spuna despre ea ca arata foarte bine...Mi se pare jenant doar sa se vorbeasca despre o masina care nu are nimic.Apreciez stilul italian, dar sa fim seriosi...s-a apucat cineva sa manance un kkt cum k Fiat 500 arata super misto si acum toata lumea face la fel.Toyota asta arata mult mai bine decat Fiat.Are forme..e fluida.Acum toate masinile trebuie sa semene cu generatiile vechi de masini?Un fel de hot rod, asta vad eu ca place lumii acum.Penibil...
    0 0
  • mamaia din baneasa
    Toyo asta mica
    ce va dati cu parerea ma neghalitilor ? asta nu-i pt romania ! o sa coste o gramada de euroi pt ceea ce ofera. 2 locuri pt adulti si doua plase de zarzavat in portbagaj. V-ati urcat in Ygo sau C1 ? - eu m-am urcat in C1 si nu este mai mult decat o roaba pe 4 roti. o sfrijitenie si o chestiune cu "cica 4 locuri" - Sa stea mamel;e lor in spate acolo ! Ba neneee in ro si la baniii nostri Logan ramane (ca masina noua) singura alternativa viabila. Masina fuge 120 in conditii de siguranta, consuma acceptabil ofera spatiu pt tot familionu, are si ceva portbagaj este inalta fata e sol. Pacat ca-ti vine sa vomiti din cauza fetelor de usi si a plasticului de la bord. In alta ordine de idei (mare pacat ca nu se mai fabrica !!!) renault Megane 2001-2003 ar fi cea mai buna alegete pt RO. Eu am una si ma apucase un gand sa o vand si sa-mi iau ceva nou. Am fost si am vazut pana acum Clio III, Megane II, Corrola, Tiida, Focus, Seat Leon, S Cordoba, Skoda Octavia Tour,I30 si C'eed, Linea si Sedici siii Qascqai (nu stiu daca am scris bine - ultima). Dintre toate astea doar Qash... este adevarata, in rest ba nu au portbagaj destul, ba stai inghesuit in spate, ba nu au motor suficient de puternic pt greutatea ei, ba sunt prea joase, ba ai o vizibilitate aiurea de la volan - nu vezi asfaltul decat la 7-8 m in fata (asa ca gropile sunt ale tale !) ba nu vezi in lateral pt ca panoul usilor este prea inalt , ba este prea maloaca masina si in Bucuresti vei avea probleme ,,,, oricum lucruri si chestii care-ti fac condusul in Buc si in Ro greu si solicitant, sauuu dai de belea cu ea. Asaaaa ca MEGANUShUL meu - il pupa tata pe el, ramane la mine ! o sa-l bag in service autorizat la anu si schimb toata articulatia si bucsharaia si o tine tataaa ca este o scumpa ! Ai loc suficient, portbagaj deasemenea, daca-i dai gaz fuge 180 (si mai poate) pe autostrada, in curbe sta bine consuma max 10 in BUCURESTI este destul de frumoasa ca aspect, vizibilitate excelenta ! fata/spate si laterala. Este suuuper si nici nu trebuie sa mai fac credit la hotii astia cu bancile. Pa - v-am pupat !
    0 0
  • Gusturile
    Nu va mai certati si cumparati fiecare ce va place.
    0 0
  • da unde incap 3 adulti si 1 copil in masinuta astacea din poza vad ca are loc de 2 adulti in fatasi un copil in "porbagaj"
    0 0
  • preţ
    Totul începe de la preţ
    0 0
  • Lucian
    Marfa Toyotaaaaa!
    Asta este concurentul Smartului...si cred ca o sa-l faca praf la vanzari. In plus mai are si o bancheta mica in spate ceea ce Smartul nu are ;)
    0 0
  • bauhin
    logan
    oricum toyota da clasa...iar pentru cei care vorbesc de logan si rate -uitati de astfel de masini! nu voi sunteti tinta producatorului:)) no offense
    0 0
  • pt mamaia din baneasa
    vb mult si prost...aprope ca ai comentat mai mult decat sta scris in articol despre despre "suferintele" tale... asa ca...trage tu concluziile. Pacat ca trebuie sa impartim tara si cu tine... Cat despre Toyota...cred ca atunci cand va veni iQ pe sosea posibil sa sara si smart cu un raspuns pe masura.
    0 0
  • .............
    toyota
    tre sa fie mai ieftina decat aygo cu vreo 20% deci pe la 6000 euro. Merge ca a 2-a sau a 3-a masina din casa
    0 0
  • we
    ba freddy ia si tu o pauza si mai mergi pe la scoala
    0 0
  • :)
    ce marfa e :D..imi dau scaunu in spate detot si am loc..apoi e o masina cu 2 locuri :))...smartu e mai breaz ma? si va ingramaditzi toti sa luati unu ke belea ;). lasa k are cine sa o cumpere si peasta...indiferent de pretz :)>- ;)..garantat!
    0 0
  • Foarte tare
    Va zic eu, posesor de toyota! Ei pun calitate in toate. De ex., comparati interiorul unei Toyota corrola hatchback cu bordul oricarei alte masini din clasa ei. Vedeti dif. intre un Aygo si surioarele ei de la Citroen si Peugeot!Vedeti ca Toyota are la vanzari locul 1 in lume, surclasand GMC care are in portofoliu n marci, s.a.m.d. Pacat ca va fi condusa de cele mai multe ori de oameni (nu neaparat femei) care stiu sa conduca la fel ca tipa din parcarea primariei sect. 1 (daca ati vazut filmul) daca nu ...http://www.auto.ro/multimedia/video/Video-Cum-si-o-fi-luat-permisul--a28675.html
    0 0
  • flaviu
    penibilitatzi...
    chestia asta cu mashinile mini...in care nu te raneshti daca circuli cu 30km/h..ce rost are sa mai faci o tentativa de mashina cand mai ai una (aygo,yaris)....acuma sa fim seriosi...cu toata economia de combustibil si poluarea..n-are rost sa-ti periclitezi existenta intr-o chestie de-asta....la mine in orash se circula cy 70...ce mai ramane de una de-asta la viteza aia? singura de care-s convins ca rezista ii smart'ul...cu a lui cushca metalica
    0 0
  • ei...
    Dl. Flaviu, ce sti d-ta de Toyota ...
    0 0
  • carcotasu' de serviciu
    Scump, doamna, scump!
    Dincolo era mai ieftin...
    0 0
  • pe langa
    Se pare ca unii dintre noi nu au inteles rostul acestui articol. Ba unii isi dau cu parerea la cu totu alta categorie de masini(@mamaia din baeasa) ori stau sa isi dea cu parerea de ce Toyota mai face masini.Scopul acestor masini mici este de a-ti facilita transportul intr-un oras din ce in ce mai aglomerat si cu parcari din ce in ce mai putine. Penttru asta se bate Toyota de a face masini mici si cat mai mici. P.S. masina arata foarte bine, acu pretu sa vedem daca o avantajeaza
    0 0
  • PT FREDDY
    Iarta-l Doamne ca nu stie ce face! PS: Fiat 500 o masina foarte reusita, Toyota IQ o masina draguta.
    0 0
  • unul cu masina
    drumurile noastre
    Am vazut, da este ok, dar cit costa astai intrebarea care ne-o punem, totul se rezuma la pret daca este 4500 de euro o iau daca nu prefer altceva de baniiii astia (cielo,clio etc) deci aia cu Loganul uitativa la stirde la ora 5 si cam atit, mai comentati
    0 0
  • Toyota
    Din propria experienta va pot spune ca: Toyota este masina ! Prima reactia a persoanelor neavizate care intra in masnia : Ce bine merge masina ?! Da, ce marca e ?! (ma refer la persoane care nu au nici o legatura cu lumea auto femei in general) Concluzia : Daca pana si o persoana care nu are habar poate sesiza diferenta, atunci lucrurile sunt cat de cat clare.Ps E o masina draguta sper sa fie si pretul la fel
    0 0
  • AndreiRN
    Frumoasa
    De frumoasa este frumoasa.De fiabila este TOYOTA.La pret se vede calitatea.Dar eu tot nu mi-as lua asa gargarita.
    0 0
  • andrei
    nu seamana cu vw up?
    nu vi se pare ca seamana cu vw up?
    0 0
  • Roman Polanschi
    IQ vs.Smart !
    Daca Smartul a fost 15.000 de euro [cel standard ],IQ ,nu o sa fie departe ,sau chiar o sa l depaseasca .La pret .
    Zilele astea am vazut una prin cartier [Balta Alba ].
    O sa coste cit un GOLF.
    Iar motorul de 1.3 sau 1.4D, tot spre 10l/100km o sa fie .
    Sa nu ne imbatam cu apa rece .
    Corect ce spune Mamaia din Baneasa .
    Cine are bani sa si ia un PORCHE,caci oricum nu conteaza consumul ,dar pt cineva obisnuit ,este o masina scumpa care nu merita deranjul .
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru