Noul Astra salveaza productia Opel in octombrie

De Bogdan Mirică
Publicat Luni, 23.11.2009
Noua generatie a modelului Astra a crescut productia Opel in luna octombrie cu pana la 77%. Din septembrie si pana in prezent comenzile pentru compactul din Russelsheim au totalizat 35.000 de exemplare.

Desi efectele crizei economice inca se resimt, Opel s-a bucurat de un succes rasunator in luna octombrie, constructorul german reusind sa bifeze o crestere a productiei cu 77 de procente, totalizand 87.246 de unitati livrate.

Succesul se datoreaza in totalitate noului membru al familiei, compactul Astra, care a inregistrat un numar de 27.584 de exemplare produse. Opel se straduieste astfel sa acopere cele 35.000 de comenzi primite pentru noul compact, din septembrie si pana in prezent.

Alaturi de constructorul din Russelsheim, Skoda a inregistrat a doua mare crestere europeana a productiei, multumita succesului inregistrat de Fabia. Cehii au crescut productia cu 45 de procente pana la 60.384 de unitati produse, dintre acestea Fabia totalizand 24.969 de exemplare.

Alaturi de Skoda si Opel, Fiat, Hyundai, Mercedes, Toyota, Volkswagen, Renault, Nissan, Mini, Ford, Citroen si Volvo au inregistrat de asemenea o crestere a vanzarilor ajutand piata europeana sa se stabilizeze.

via | Automotive News

Comentarii (4)

  • opel - astra
    Glumiti nu . Cum sa salveze opel astra toata firma. Sunt un mare fan opel dar atunci cand ati spus ca Insignia nu are nici macar un an si sunt peste 100.000 de masini produse, atunci de ce nu a mai salvat. Imi place de voi dar cred ca exagerati un pic. Oricum astept si varianta cu parbriz panoramic cum are acuma gtc-ul.

    Succes opel.
    8 0
  • valentin
    ASTRA J
    S-ar parea ca Astra J va reedita succesul Insigniei , in vara fabrica din spania suplimenta orele de munca si efectiv fabrica lucra 24/24h ca sa faca fata cererii..........crede-ti ca americanii s-au razgandit DEGEABA cand au anulat vanzarea Opel ?? Doar Opel ii mai scoate din k k o !
    Din pacate ASTRA J este peste Golf 6 ! SAc!
    7 0
  • Meriva
    iar Meriva se anunta la fel de promitatoare in Aprilie cand va fi lansata.
    3 1
  • Nu-i asa
    Astra J se produce deocamdata numai in Anglia.

    In Spania se fabrica printre altele si Corsa, pe locul 3 la vanzari anul asta in Europa.
    1 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru