Noul Cayenne diesel vine in februarie 2009

De Robert Gherghe
Publicat Vineri, 21.11.2008
Primul Porsche echipat cu motor diesel va fi modelul Cayenne, care va primi motorul V6 3.0 litri 240 CP.

Esential

240 cai este puterea motorului diesel care va echipa modelul Cayenne.

Porsche a anuntat oficial ca va lansa pe piata in februarie 2009 noul Cayenne diesel, primul model din istoria companiei echipat cu motor diesel.

Producatorul german recunoscut ca cel mai profitabil jucator auto de pe piata auto a recunoscut ca motivul principal pentru care va lansa un Cayenne diesel este reprezentat de impunerea normelor de poluare la nivelul Uniunii Europene.

Cresterea influentei in cadrul grupului VW, le-a dat ocazia celor de la Porsche sa aiba acces la cele mai puternice motorizari diesel existente in cadrul gigantului auto. Astfel, Porsche va echipa modelul Cayenne cu un turbodiesel V6 de 3.0 litri cu 240 cai putere si cuplu maxim de 550 Nm.

Motorul care va echipa modelul Cayenne este construit de Audi. Porsche anunta pentru Cayenne diesel un consum mediu de 9.3 litri la 100 km. Noul SUV diesel marca Porsche va avea in echiparea standard cutia automata Tiptronic-S si va pleca de la 47.250 euro.

Via | MotorAuthority

Taguri: Audi, Cayenne, Porsche

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru