Noul Fiat Panda, amânat pentru 2012

De Mircea Meșter
Publicat Marti, 05.10.2010
Şefii Grupului Fiat au amânat pentru a treia oară lansarea noii generaţii Fiat Panda. Aceştia vor ca modelul italian să intre pe piaţă când problemele financiare globale vor dispărea.

Fiat Group a amânat lansarea noii generaţii a modelului Panda pentru 2012, deşi prezentarea acesteia trebuia să aibă loc în vara anului viitor. Motivul: Sergio Marchionne, preşedintele Grupului Fiat, a anunţat îngheţarea temporară a investiţiilor pentru ca noul model al italienilor să prindă din plin creşterea economică.

Este pentru a treia oară când Sergio Marchionne amâna lansarea celui mai de succes model european din segmentul mic. "Lansarea unor noi modele în mijlocul crizei financiare ar fi o risipă", spunea şeful companiei italiene la momentul primei amânări, care a fost anunţată în 2008. Lansarea lui Fiat Panda a fost amânată atunci împreună cu cea a lui Alfa Romeo Giulietta, modelul compact al celor de la Alfa fiind până la urmă prezentat în primăvara lui 2010.

"Am amânat pentru a treia oară lansarea lui Fiat Panda pentru ca apariţia acestui model pe piaţă să coincidă cu revenirea structurală a cererii pe piaţă, fenomen care va interveni în 2011 şi ulterior în anii următori", şi-a argumentat Marchionne decizia.

via | Automotive News (înreg.)

Comentarii (4)

 • george
  BULLSHIT ITALIENESC
  de la un panglicar de profesie...

  "Lansarea unor noi modele în mijlocul crizei financiare ar fi o risipă"...asta e de Zmeura de Aur...

  In primul rand, iesirea din criza se face mai usor cu modele noi (sau macar cu facelift-uri). In al doilea rand, FIAT nu are bani si tehnologie sa scoata un Panda nou? Auch...
  5 10
 • fiat boy
  mda...
  pt george: cu siguranta italienii n-au bani si nici tehnologie...au lansat ei diferite motoare in ultima vreme vezi multi air sau twin air...cred ca s-au imprumutat la vag pt asta...
  9 4
 • schumi
  @fiat boy
  Nu cred ca s-au imprumutat la VAG (dobanda mare, comisioane, etc.). Mai degraba la FMI :D.
  4 4
 • multi mai sar gardul...
  2 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru