Noul Ford Focus va avea airbag-uri mai performante

De Sebastian Toma
Publicat Joi, 16.09.2010
Ford pune accentul pe siguranţă pentru noua generaţie a lui Focus şi introduce un set de airbag-uri care protejează mult mai bine şoferul şi pasagerul din dreapta.

Ford a dezvoltat un nou airbag, care va debuta pe generaţia nouă a lui Focus. Airbag-ul respectiv este montat în volan şi beneficiază de un sistem special care protejează coastele şi pieptul şoferului. Sistemul respectiv este format dintr-o serie de cusături speciale, care formează un buzunar de aer care amortizează lovitura dintre pieptul şoferului şi airbag în momentul unui impact. Odată cu noul airbag pentru şofer, cei de la Ford au implementat un set de airbag-uri laterale noi, care sunt echipate cu un set de fante de aerisire speciale, care reduc presiunea de umflare, reducând duritatea impactului în cazul pasagerilor mai mici. Pentru pasagerii înalţi, sistemul creste presiunea prin faptul că fantele de aerisire vor fi apăsate cu umărul pasagerului în mod involuntar, permiţând umflarea completă.

Pasagerul din dreapta este protejat şi de un sistem de limitare a presiunii în airbag-ul frontal. Sistemul respectiv cântăreşte pasagerul cu ajutorul senzorilor din scaun şi reglează forţa şi viteza cu care va fi umflat airbag-ul.

Aşadar, atât impactul şi viteza la care are loc acesta, cât şi greutatea ocupantului locului din dreapta vor regla presiunea şi viteza de umflare a airbag-ului în cazul unui accident. Poate că sistemul celor de la Ford va elimina pe viitor denumirea din popor a locului din dreapta.

Cei de la Ford sărbătoresc 50 de ani de când au început cercetările pentru dezvoltarea airbag-urilor. În 1971 au creat prima flotă de teste cu airbag-uri şi au oferit un airbag pentru şofer începând cu 1985. Din 1993, majoritatea autovehiculelor de la Ford au avut airbag şofer şi chiar airbag pasager. Anul trecut, Ford a introdus un airbag pentru centură, care reduce sau elimină rănile pe care le cauzează centura de siguranţă în momentul unui impact. Noile airbag-uri vor fi introduse treptat în toată gama Ford.

Via | Autoblog

Comentarii (1)

  • pai da tati
    ford rulez.. degeaba
    0 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru