Noul Porsche 911 a scos 7:50 minute pe Nurburgring

De Bogdan Mirică
Publicat Joi, 19.06.2008
Noul Porsche 911 Carrera S a reusit sa parcurga circuitul de la Nurburgring in 7 minute si 50 de secunde.

Majoritatea constructorilor europeni care si-au creat un nume pe piata vehiculelor de performanta aleg circuitul de la Nurburgring ca test final al noilor modele.

Dupa ce Nissan GT-R si Cadillac CTS-V s-au laudat cu cele mai bune timpuri obtinute in clasa lor, a venit si randul celor de la Porsche sa alerge din noul pe Nurburgring, de aceasta data cu noul 911 Carrera, model despre care va vorbeam cu o saptamana in urma.

Porsche a supus testului mai multe versiuni ale modelului de performanta, cel mai bun timp fiind inregistrat de varianta 911 Carrera S, care a reusit sa parcurga "Iadul Verde" in doar 7 minute si 50 de secunde.

Atu-ul aceste versiuni a fost, se pare, transmisia semi-automata cu dublu ambreiaj, botezata PDK, introdusa in premiera pe 911. O performanta mai slaba a fost inregistrata de aceeasi versiune Carrera S echipata insa cu o cutie de viteze manuala, care a reusit sa smulga un timp de 7 minute si 58 secunde.

Performantele noului 911 nu reusesc sa eclipseze recordul obtinut de Nissan GT-R, 7 minute si 29 de secunde, dar surclaseaza sedanul Cadillac CTS-V care a scos doar 7 minute si 59 de secunde.

via | Carscoop

Comentarii (6)

  • mumbojumbo
    ?
    "cele mai bune timpuri"??? hai sa zicem "cei mai buni timpi"...
    0 0
  • hmm
    Stiu ca nu ar fi o chestie naturala, dar ar trebui totusi sa aduca si noile modele de la Ferrari pe Nurburgring, sa vedem daca ar reusi sa scoata timp mai bun decat un nissan.
    0 0
  • timpi
    Porsche sunt mult mai echilibrate decat Ferrari...din pacate pentru italieni, masinile lor nu scot un timp prea bun pe circuit. Imi aduc aminte de acum cativa ani ca M3 CSL (model cu greutate mult redusa) reusea sa se impuna ca timpi in fata Ferrari.
    0 0
  • 385 CP vs 480 CP
    Domnule Bogdan Mirica,Porsche 911 Carrera S dispune de 385 CP,in timp ce Nissan GT-R are 480 CP.Mult mai relevanta mi se parea comparatia cu 911 Turbo.
    0 0
  • Pt Vlad
    Dar de ce sa faca comparatie cu Porsche Turbo?
    Sunt 2 masini l acelasi pret, de ce nu face Porsche o masina de 480CP la pretul lui Carrera S?
    0 0
  • Pt R
    Nu consider relevante testele comparative in stil american unde sunt puse fata in fata masini din clase diferite,pe motiv ca au acelasi pret.Dau ca ex comparatia dintre un Nissan GT-R si un Lotus Elise! In Europa testele se fac intre masini de aceiasi clasa si putere.Nissan GT-R are motor turbo la fel ca varianta de top a lui 911,iar daca modelul nipon iese invingator din acest comparativ fiind si considerabil mai ieftin,felicitari inca odata celor de la Nissan.
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru