Noul şi modernul Ford Capri vine în 2012

De Mircea Meșter
Publicat Joi, 02.12.2010
Conform germanilor de la Focus, Ford va lansa rivalul lui Scirocco peste un an şi jumătate. Acestor două modele li se alătură viitorul Opel Calibra.

După ce Volkswagen a lansat pe piaţa coupe-ul compact Scirocco, reînviind o tradiţie şi un model care au făcut senzaţie în industria auto acum două decenii, principalii adversari de piaţă ai mărcii germane au prins curaj şi promit să-şi ascută colţii într-o bătălie care se anunţă foarte pasionantă.

Primii care au răspuns "provocării" au fost cei de la Opel, care săptămâna trecută au confirmat prin vocea lui Nick Reilly, preşedintele GM Europe, că marca germană pregăteşte revenirea lui Calibra. Astăzi intră în joc Ford, care plănuiesc - conform germanilor de la Focus - să lanseze pe piaţă o generaţie modernă a lui Capri.

Prima întâlnire cu viitorul Ford Capri ar urma să aibă loc peste o lună, în cadrul Salonului Auto de la Detroit, unde modelul Ovalului Albastru urmează să fie prezent sub formă de concept. În versiunea de serie - care este aşteptată ceva mai târziu, nu mai devreme de 2012 - Ford Capri va beneficia atât de aportul unor motoare de volum, cât şi de unităţi foarte performante.

Evident, din meniu nu vor lipsi motoarele de peste 200 de cai putere, inginerii Ford studiind chiar posibilitatea ca noul Capri să primească în gamă o versiune modificată a unităţii de 305 CP de pe actualul Focus RS.

via | Focus

Comentarii (6)

  • aiurea
    mi se pare aiurea sa transformi celebrul capri,raspunsul european la muscle-urile americane,intr-un focus mai sportiv doar de dragul de a se bate cu vw!
    5 3
  • @alinusu
    Capri nu a fost niciodata raspunsul la musclecar-urile americane. Capri a fost un coupe foarte reusit, destul de mic, cu motoare ce porneau de la 1300 cmc, adica un fel de Scirocco, Calibra, etc. al vremurilor respective.
    7 1
  • @gtr
    Nu chiar...capri a fost gandit ca un "muscle-car" european adica dimensiuni de gabarit reduse si motoare de cilindree mica,europeana!
    Oricum ar fi mi se pare aiurea sa reduci capri-ul la un focus mai sportiv!
    1 4
  • the hep
    si eu care credeam ca oficialii ford au declarat oficial ca actualul 5 cilindri in linie de pe Focus RS va fi inlocuit ce mult mai modernul "ecoboost" . pffff , pe cine sa mai crezi ?
    2 0
  • @alinusu
    :)))))) PAI TE CONTAZICI SINGUR

    Nu exista muscle car cu motor mic
    1 1
  • @gtrr
    e pus intre ghilimele...d'oh!
    0 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru