O casă de licitaţii vinde un Bugatti unicat care i-a aparţinut lui Schumacher

De Sebastian Toma
Publicat Vineri, 21.05.2010
Fostul Bugatti EB110 SS al lui Michael Schumacher este pus la vânzare de o casă de licitaţii. Modelul este unicat în lume, fiind ultimul din cele 33 de exemplare produse, iar preţul este de 600.000 de euro.

Casa de licitaţii Jameslist vinde un Bugatti EB110 SS care i-a aparţinut lui Michael Schumacher. Modelul este versiunea Sport Stradale a lui Bugatti EB110 şi este unul dintre cele 33 de exemplare construite vreodată. Se pare că pilotul celebru de origine germană a mers foarte puţin cu acest supercar extrem de rar, iar starea vehiculului este excepţională. Ceasul kilometrajului afisează doar 4627 de kilometri parcursi, iar modelul a fost construit şi vândut în 1992.

Nuanţa maşinii pe care o vinde Michael Schumacher este galben "banană" şi vehiculul în cauză este singurul EB 110 SS din lume cu interiorul GT de lux. Acest interior abundă în piele de culoare albastră şi oranamente din lemn. Potrivit celor de la Jameslist, modelul este ultimul din cele 33 construite şi a fost înregistrat pe numele lui Michael Schumacher. Acest autoturism face parte dintr-o colecţie de înaltă clasă, care nu a fost folosită foarte mult de septuplul campion mondial de Formula 1.

Preţul de vânzare este de 600.000 de euro, aproape dublu faţă de un Bugatti EB 110 "obişnuit". Desigur, rulajul extrem de mic, unicitatea vehiculului şi simplul fapt că i-a aparţinut lui Michael Schumacher aduc un plus valorii acestui model.

Bugatti EB 110 SS este mai uşor şi mai puternic decât modelul pe care este bazat şi dezvolta 611 CP la 8.000 rpm. Acceleraţia de la 0 la 100 km/h este realizată în doar 3.2 secunde, iar viteza maximă pe care o poate atinge acest model este de 348 km/h.

Via | WorldCarFans

Comentarii (9)

  • Toma, cum poate fi unicat acest model cand au fost 33 de unitati produse? Si Jameslist nu este tocmai casa de licitatii...
    3 2
  • @Mikko
    E vorba de singurul Bugatti EB110 SS cu interiorul GT al lui EB110. Tocmai de aceea vorbim de un model "unicat". Oricum ar fi, modelul este extrem de rar, iar toate celelalte 32 de exemplare nu au aceast interior.

    Plus de asta, informatiile despre restul de exemplare produse - despre cele 32 de bucăţi EB110 SS vorbim aici - sunt limitate, existând posibilitatea ca multe să fie distruse sau într-o stare extrem de proastă.

    Mulţumim pentru atenţie.
    4 3
  • ...ar fi interesat sa vedem cam ce masini au pilotii de F1 si alte VIP-uri...va sugerez sa prezentati marile colectii auto..;.
    In alta ordine de idei, oare de ce renunta Schumacher la bijuteria asta???
    4 0
  • va dati seama ca Schumacher a dat o caruta de bani pe masina asta in al doilea an in F1?...atunci nu era sigur ca va avea mare succes (inclusiv financiar)...tot in acea perioada si-a luat si un Ferrari F40... si multi il acuzau pe Button ca-si lua masini scumpe cand nu era sigur daca ramane in F1...
    4 1
  • date tehnice
    Aseara cand am stat cu Schumi la o bere mi-a spus ca ii bate planetara dreapta la Bugatti si din cauza asta o vinde.
    Chiar, de ce vinde Shumi masina? Ce defecte are? Cel mai mare sofer al lumii isi vinde masina! Ciudat.
    6 0
  • prudentul
    ce-i cu originea?
    "pilotul celebru de origine germană" nu e de origine, ci e chiar german.
    6 1
  • .
    Sa-l intrebam pe domnu Miki "Mitocan" pardon "Mitoman" ca el fiind prieten cu Schumacher sigur stie de ce il vinde ;)
    8 0
  • clarkson
    2 masini
    In poze sunt 2 masini diferite... uitati-va la volan in pozele 9, 20, 36 si 37.
    2 1
  • @clarckson
    Pai in doua poze volanul si schimbatorul de viteza e acoperit cu ceva material pentru a le proteja.
    1 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru