O formatie americana a dat GM in judecata

De Sebastian Toma
Publicat Miercuri, 10.06.2009
Compania General Motors a fost data in judecata de formatia americana Lemonheads pentru incalcarea legii drepturilor de autor. GM a re-inregistrat o piesa a formatiei americane, dupa care a folosit-o in campania sa publicitara.

Un necaz nu vine niciodata singur. Dupa ce GM are probleme majore legate de viitorul companiei, aflandu-se sub protectia legii falimentului, americanii s-au trezit cu o citatie la tribunal pentru un proces intentat de o formatie de muzica de peste Ocean. Artistii americani de la Lemonheads vor da compania General Motors in judecata pentru ca aceasta le-a copiat o piesa pentru o reclama fara sa-i consulte si, deci, fara sa respecte drepturile de autor. Reclama a fost difuzata in anul 2008 in cadrul unei campanii publicitare pentru unele modele Chevrolet si Buick. Se pare ca agentia de publicitate a companiei General Motors a re-inregistrat piesa "It’s a Shame About Ray" a celor de la Lemonheads si a folosit noua melodie in reclama sa.

Evan Dando, fondatorul formatiei Lemonheads, a dat deja in judecata agentia de publicitate a celor de la GM, alaturi de firma de licente a acestora si insasi compania General Motors pentru incalcarea drepturilor de autor. Dando doreste sa fie despagubit material si sa primeasca o portie din profiturile acestei campanii publicitare.

Reclama General Motors:

Piesa originala - Lemonheads - It's a shame about Ray:

Via | Autoblog

Comentarii (2)

  • :)
    "sa primeasca o portie din profiturile acestei campanii publicitare".
    Aceasta campanie, ca si altele, a dus la restructurare.
    Sa mai vina cu bani de acasa si sa le mai dea celor de la GM ceva maruntis. :)
    2 0
  • pt admini...
    nu merge al doilea videoclip. fie e script, fie il scoateti...
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru