Obama scade cu 90% salariile directorilor GM si Chrysler

De Cornel Șocariciu
Publicat Sambata, 24.10.2009
In urma unei decizii luate de administratia presedintelui Obama, directorii GM si Chrysler vor avea salarii scazute cu nu mai putin de 90 de procente.

Directorii executivi de la General Motors si Chrysler vor avea parte in acest an de o micsoarare cu 90 de procente a salariilor. Aceasta decizie a fost luata de administratia Obama, care planuieste sa taie din platile directorilor companiilor care primesc ajutoare federale. In afara de cele doua firme amintite mai sus, din acest grup mai fac parte GMAC (aripa financiara a GM), si Chrysler Financial.

Momentan nu se stie daca toti oamenii din conducerea acestor companii vor avea parte de aceleasi scaderi, insa angajatii vor avea cu siguranta de suferit. Fritz Henderson si Ray Young, directorii executivi din cadrul GM, au in acest moment un salariu de 1.3 milioane de dolari, respectiv 720.000 de dolari, in timp ce Nick Cyprus, directorul financiar, baga in buzunar 522.000 de dolari anual.

De la micsorarile impuse de Obama nu sunt scutite nici institutiile financiare. Oamenii care conduc AIG, CitiGroup si Bank of America iau si ei parte la acest proces. Totusi, Goldman Sachs si Morgan Stanley, institutii care si-au platit deja imprumuturile, vor scapa de aceasta decizie.

via | leftlane

Comentarii (4)

  • pt ce drecu au asa salar
    ce drecu lucra in topitarie ca fochist de au 100.000euro/luna si 1 milion/an.
    as vrea sai cunosc pe oameni aia care dau asa salari.......
    0 0
  • boc
    Nebunul asta de Obama cred ca a vazut la Protv cum Premierul Boc redus salariile la noi si ne-a copiat. Romania vrem drepturi de autor pentru asa ceva.
    2 0
  • george
    AU SI AMERICANII CRETINII LOR
    Credeam ca Bush a fost ultimul presedinte idiot al Americii...M-am inselat...Brunetelul asta care conduce America acum actioneaza de parca ar fi invatat principiile economiei de piata la Tashkent...Bine, la cat de bolsevic a fost guvernul american in ultimii ani, la ce sa te mai astepti?

    O firma in dificultate (cum e GM acum) are nevoie ca de aer de un manager BETON. Un manager beton, chiar si/mai ales pe criza, e scump.

    Doi lei ii dai, treaba de doi lei iti face...

    Daca atat merita baietii aia, sa-i schimbe si sa aduca niste manageri capabili, sa le dea o poala de bani si target-uri batute in cuie...Grea a dracu` geometria asta...
    1 1
  • cu cat???
    cu 90%??? Nu zic, era normal sa le mai taie din salaii, dar nici chiar asa. Asa cum zicea si George, eu cred ca in conducere este nevoie de oameni motivati ca sa faca treaba buna, pentru ca daca ei nu sunt interesati nimeni din firma nu mai e. Hai ca i-a "moralizat" Obama de numa'.
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru