Off-road la superlativ: Mercedes Zetros 6x6, hotel de lux

De Mircea Meșter
Publicat Luni, 28.03.2011
Doi oameni de afaceri pasionaţi de vânătoare au transformat două camioane utilitare în hoteluri off-road pe patru roţi. Rezultatul este fenomenal.

Esential

1300 Nm este cuplul maxim dezvoltat de motorul de 7.2 litri al unui camion.

Ce faci când una dintre marile tale pasiuni este vânătoarea, iar drumurile până la locurile perfecte pentru practicarea acestui hobby sunt imposibile? Doi oameni de afaceri au găsit răspunsul: comanzi un Mercedes-Benz Zetros 2733 6x6 personalizat după gusturile şi nevoile tale.

DATE TEHNICE IMPRESIONANTE

Dacă aveaţi impresia că maşinile off-road pe care le vedeţi pe şosele sunt ultimul răcnet în materie de vehicule care pot aborda cele mai dure drumuri existente, v-aţi înşelat. Cele două camioane comandate de oamenii de afaceri vor avea rolul de a le asigura acestora atât drumul, cât şi cazarea necesare pentru o excursie de vânătoare în Mongolia. Dezvoltate de Mercedes, exemplarele Zetros 2733 au trei axe şi şase roţi motoare, masa totală a unuia fiind de 25 de tone.

În condiţiile în care doar şasiul are 16 tone, sub capotă era nevoie de un motor care să dezvolte cuplul necesar pentru ca adevăratele cazemate pe roţi să poată să ducă fără probleme întreaga încărcătură.

Vorbim de un propulsor OM 926 LA, cu şase cilindri în linie de 7.2 litri, care dezvoltă 326 de cai putere, dar un cuplu monstruos: 1300 Nm (disponibil între 1200 şi 1600 rpm).

HOTEL OFF-ROAD DE CINCI STELE

Personalizarea şi adaptarea celor două camioane la nevoile celor doi vânători cu conturi grase au fost realizate de companiile Hartmann şi Huenerkopf. Acestea au transformat practic două camioane utilitare în hoteluri de cinci stele pe roţi. Astfel, interiorul este complet izolat termic prin pereţi, plafon şi podea construite din materiale prefabricate căptuşite cu spumă poliuretanică. Există trei zone distincte în maşină: cabina de pilotaj, dormitorul şi un soi de living care dispune de canapea şi în care intră fără probleme până la şase persoane. De altfel, livingul se poate transforma şi el în dormitor la nevoie. 

Camioanele speciale beneficiază de toate elementele tehnologice disponibile pe maşinile de lux. Vorbim de un sistem audio performant cu magazie de CD-uri, de un sistem Bluetooth, de un touchscreen de 7 inch de pe care cel de la volan poate comanda toate funcţiile maşinii sau de o cameră posterioară care poate fi utilizată la manevrele cu spatele implicit noaptea (dispune de LED-uri care luminează în marşarier).

Evident, din hotel nu pot lipsi elementele de confort cum sunt aragazul ceramic, cuptorul cu microunde, frigiderul, barul, cabina de duş separată de restul maşinii, toaleta, monitoarele TV flatscreen de 40 şi 46 de inch care primesc semnal printr-o antenă satelit care face parte din pachetul comandat, sistemul audio semnat Bose pentru interior şi un router care le oferă celor din interior reţeaua de internet la care aceştia se pot conecta cu ajutorul calculatorului Apple din zona lounge.

via | Mercedes (înreg.)

Comentarii (10)

  • vrei sa spui "sistemul audiO" nu ? :P . . . acu vezi cum se inflacareaza fanii si dau la glezne
    1 4
  • E foarte frumos ...
    E foarte frumos si interesant ceea ce spuneti voi aici, dar "o poza face cat o mie de cuvinte"...

    Cu alte cuvinte, n-ar fi stricat niste poze si cu interiorul.
    16 0
  • pisti57
    Poze...???
    La asa o "stire", n-ar fi stricat o duzina de poze :)
    14 0
  • no coment
    E MERCEDES CE MAMA NAIBII
    8 1
  • mircea
    @mircea1380, @pisti57
    Am fi pus dacă ar fi publicat Mercedes :)
    6 5
  • bondoc_al
    @mircea
    Si atunci sa va credem pe cuvant?!
    7 0
  • Octavian
    suna a fi masina ideala in cazul unui dezastru apocaliptic :P. Ii lipseste blindajul, tepuse la roti, si ceva arme montate sus :))
    8 0
  • Poze gasiti pe autobild.de
    3 0
  • http://www.autobild.de/bilder/fotos-vom-mercedes-zetros-expeditionsmobil-1593480.html?bild=24&now=51#mmg
    3 0
  • Calculator Apple are,dar cameriste?
    2 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru