OFICIAL: Alpina a prezentat B5, omologul viitorului BMW M5

De Bogdan Mirică
Publicat Joi, 01.07.2010
Alpina a adus la Goodwood noul B5, versiunea de 500 de cai putere a modelului Seria 5, capabilă să rivalizeze chiar şi cu viitoarea generaţie M5.

Esential

500 de cai putere dezvoltă noul Alpina B5.
700 de Nm livrează Alpina B5
9 litri la 100 de km consumă noul Alpina B5.

Aşa cum a promis, Alpina a adus la Goodwood rivalul său pentru viitorul BMW M5. Dezvoltat pe baza noii generaţii a modelului Seria 5, în versiunea 550i, modelul intitulat B5 propune o combinaţie de putere şi performanţă interesantă. Nici de această dată tunerii nu au folosit motorul V10 al diviziei M, preferând să modifice intens actualul V8 de 4.4 litri.

Rezultatul a fost simplu de intuit: 500 de cai putere şi un cuplu motor de 700 Nm, resurse suficiente pentru a imprima un sprint de la 0 la 100 de km/h în 4.7 secunde şi o viteză maximă de 307 km/h. Cu toate acestea, Alpina susţine că sedanul de performanţă va fi capabil să ofere un consum în ciclu combinat de numai 9 litri la 100 de kilometri şi emisii de 252 g/km.

Deşi va oferi o putere apropiată de cea a viitorului M5, noul Alpina B5 adoptă o altfel de transmisie. Este vorba despre unitatea ZF cu opt raporte, folosită tot mai des de constructorii premium. De cealaltă parte, ne putem aştepta ca viitorul M5 să folosească o cutie cu dublu-ambreiaj.

Preţul de pornire al noului B5 nu a fost publicat deocamdată, dar cel mai probabil acesta va scoate din buzunar începând cu 85.000 de euro, primele livrări urmând să demareze abia în toamnă.

via | autocar

Comentarii (5)

  • :))))))
    asa cu 9% nu o cred nu am cum!! e vb de un V8 4.4l. ce naiba mintim kiar asa?facem ca si cu seria 7 hibrid?? sic and fac astia de la promotor test iese 20% mediu in austria.... specific bmw sa minta...
    5 9
  • "stock" pe 550i nu este o cutie cu 8 rapoarte creata de ZF ?
    ( intreb pentru ca imi "pare" ca Alpina nu face modificari la partea de cutie )
    3 0
  • consuma cat Loganu benzinar 16 valve:)))....buna asta cu 9%...
    5 3
  • Parerea mea
    Performante super, dar exteriorul e oribil, pacat...
    3 6
  • bogdan
    bmw
    fata arata ca a unui batran care si-a pierdut proteza
    2 2

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru