OFICIAL: Audi a lansat Q7 facelift

De Bogdan Mirică
Publicat Miercuri, 15.04.2009
La trei ani de la debutul oficial pe piata, Audi Q7 primeste un facelift indelung asteptat de fanii brandului. Noutatile constau in cateva detalii de design si propulsoare mai economice.

Dupa debutul noului Q5 in toate showroom-urile Audi, constructorul german se preocupa si de fratele mai mare al acestuia. Actualul Q7 a primit un mult asteptat facelift care presupune o serie de revizuiri estetice si o imbunatatire a performantelor oferite de propulsoarele diesel si benzina.

La nivel exterior, noul Q7 se individualizeaza printr-o serie de detalii estetice minore: grila frontala restilizata cu bare verticale cromate, blocuri optice frontale si posterioare redesenate, cu lumini LED incluse, si panourile de protectie integrate in cele doua spoilere, frontal si posterior.

La interior, nemtii au fost destul de conservatori: paleta de culori mai bogata, ornamentele cromate si a treia generatie a sistemului de navigatie MMI fiind singurele schimbari notabile.

Audi a acordat insa o atentie deosebita propulsoarelor, toate versiunile SUV-ului urmand sa beneficieze de un sistem de recuperare a energiei folosite la franare, care incarca un set de baterii. Potrivit oficialilor din ingolstadt, noua tehnologie reduce emisiile de CO2 cu 5 g/km.

Versiunea diesel V8 de 4.2 litri TDI se poate lauda cu mai multe resurse, 340 de cai putere si 760 Nm, dar si cu un consum imbunatatit simtitor, de la 11.1 litri/100 de km la 9.9 litri/100 de km.

Acelasi lucru s-a intamplat si cu celelalte unitati TDI ale constructorului german: versiunea de 3.0 litri si 240 de cai consuma acum 9.1 litri in timp ce versiunea mai ecologica a acestuia inregistreaza o valoare mai mica cu 0.2 litri/100 km. Versiunea diesel de top ramane acelasi V12 de 6.0 litri si 500 de cai putere care promite un consum de 11.1 litri/100 de km.

Pentru cei care isi doresc si un motor pe benzina, Audi ofera doua propulsoare, un V6 de 3.6 litri FSI si 280 de cai putere si un V8 de 4.2 litri si 350 de cai putere. In cazul ambelor versiuni consumul mediu a fost imbunatatit: 12.1 litri/100 de km pentru motorul V6 si 12.7 litri/100 de km pentru cel V8.

Audi a anuntat ca noul Q7 facelift va putea fi regasit in showroom-urile europene incepand cu aceasta vara. Preturile versiunii revizuite vor fi publicate odata cu lansarea pe piata.

via | Audi

Comentarii (6)

  • o sa-mi sara toti bisnitarii in cap...
    dar e un autobuz urat. :( nu ca inainte de lifting n-ar fi fost...
    0 0
  • andr3i
    AUDI
    e cel mai tare, e peste X5 si ML mai ales cu motorul diesel V12 de 500 cp.
    0 0
  • mashina 4 kokalaru' din tine
    cu feisliftu' de primavara-vara si preturile marite sa simti ca NU este criza.
    0 0
  • Architrion
    L-au impodobit
    Au pus beculete de Craciun pe autobuz!
    0 0
  • Craciun Fericit
    e noul tir de Craciun de la Coca-Cola...
    0 0
  • Crysty
    Licurici
    Autobuz cu becuri !!!

    Tanjesc si ei dupa succesul lui BMW si MB !
    Mai puneti vreo 10.000 de becuri pana asa fiti ca cei 2 mari rivali !
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru