OFICIAL: BMW va face un rival pentru Audi A7 şi Mercedes CLS în 2012

De Sebastian Toma
Publicat Joi, 12.08.2010
BMW Grand Coupe va intra în producţie în 2012 şi va fi plasat în gama Seria 6. Modelul le este destinat clienţilor de Seria 7 cărora le place să-şi conducă singuri maşina.

Klaus Draeger, şeful departamentului de dezvoltare al mărcii BMW, a anunţat că vor transforma conceptul Grand Coupe. Aşa cum era anticipat, modelul va rivaliza viitorul Mercedes-Benz CLS, noul Audi A7 şi Porsche Panamera. Conceptul lui BMW Grand Coupe a fost prezentat la Salonul Auto de la Beijing în aprilie 2010. Ulterior, Klaus Draeger a specificat că acest model va fi poziţionat aproape de Seria 6 în gama BMW.

"Urmează să creem o nouă versiune hibridă a unui model din gamă, din moment că folosim aceeaşi arhitectură a sistemului de propulsie pentru Seria 5, Seria 6 şi Seria 7. Nu putem anunţa deocamdată dezvoltarea unei versiuni hibride a lui Seria 6 sau a lui Grand Coupe", a specificat Klaus Draeger.

BMW Grand Coupe va debutat undeva în decursul anului 2012 şi va fi precedat de debutul lui Seria 6 Coupe. Următoarea generaţie a lui Seria 6 Coupe va debuta în decursul anului 2011 şi va reprezenta cea de-a treia generaţie a acestui model, după E24 şi E63/64.

În versiunile coupe şi cabrio, modelul va păstra silueta care l-a caracterizat în cazul generaţiei precedente, pe când versiunea cu patru uşi va prezenta un aspect similar cu cel al conceptului Grand Coupe.

Cei de la BMW vor să vândă modelul Grand Coupe clienţilor de Seria 7 care preferă să-şi conducă singuri maşina dar nu au nevoie de un spaţiu atât de mare. Prin prisma celor patru portiere, modelul va păstra o latură practică, putând să transporte patru sau cinci pasageri fără ca aceştia să se chinuie la accesul pe locurile din spate.

Via | AutomotiveNews (înreg.)

Comentarii (14)

  • Un lucru e clar , cum o sa arate seria 6 , cam asa o sa arate si asta.
    6 1
  • Frate daca face ca AUDi , adica A7 seamana cu tot nemu, inseamna ca sunt ffffff prosti si mai bile nu il mai scoate. Conceptul arata super, dar si la AUDI fata la concept era marfa , dar in final o fata de A4.
    5 5
  • ...era cam...nevoie de un astfel de model...pt.BMW...bine ,sunt sigur ca nu vor dezamagii...desi daca analizam situatia lor a celor de la bmw...o fac...cam impinsi de la spate....de rivali si de fani...deci...nu le era de musai...
    7 0
  • @ALEX
    scuteste-ne de comentarii semi-analfabete.un lucru e cert, Grand Coupe va face senzatie
    7 2
  • :)
    o sa fine nemaipomenit la fel ca Seria 5 GT:)))
    0 7
  • mda
    fie..
    0 7
  • unu
    in 2010 o sa scoata Mercedesu a 3-a genereatie a CLS_ului......:)))).
    1 7
  • in 2012 vroiam sa zic.

    bine zicea cineva mai sus k ei au scost modelu asta impinsi de la spate, k ei vroiau sa scoata supercarul Seria 1 cu tractiune pe fata...:)))))))))))))).... sau cu tractiune pe o roata k la bicicleta...:)))).
    0 10
  • beamer
    BBMMWW se stie, mercu e pentru babalaci iar audi pentru indecisi si fricosi
    4 8
  • Modelul le este destinat clienţilor de Seria 7 cărora le place să-şi conducă singuri maşina.
    Adică propreitarii de serie 7, cei care nu le plăcea să conducă şi cu mulţi bani astfel încât să-şi angajeze şofer, acum au un motiv de bucurie. Se lansează maşina pe care pot s-o conducă!!!
    Adică stau iei şi gândesc aşa de pe bancheta din spate al unui 750i şi îşi spun în sinea lor, ce păcat că nu pot să-mi conduc maşina. Dar ce să vezi uite BMW va lansa Grand Coupe.
    Iupiii abia aştept să mi-o cumpăr ca să conduc şi eu un BMW mare şi cu 4 uşi.
    :/
    7 0
  • @ignis
    x
    Perfect de accord cu tine.la fel si in cazul lui a8L/a7 si S/ CL
    2 0
  • octav_bmw
    un lucru e sigur...va fi mult mai frumos ca desing si performant ca cls sau a7
    7 3
  • @ignis
    lol ignis...tare comment-ul, am ras sa mor :)))
    1 1
  • asteptam......
    si asteptam........
    2 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru