OFICIAL: Ferrari pregateste un model hibrid

De Bogdan Mirică
Publicat Marti, 09.06.2009
Unul din saloanele nord-americane din acest an ar putea gazdui premiera mondiala a primului model hibrid din istoria Ferrari. Informatia a fost oferita de insusi CEO-ul Ferrari.

Dupa ce in urma cu doua saptamani va anuntam ca Ferrari a depus o cerere de patent pentru mai multe tehnologii hibride, revenim astazi cu confirmarea oficiala a speculatiilor. Amedeo Felisa, actualul CEO al constructorului de la Maranello, a declarat intr-un interviu recent ca un concept hibrid marca Ferrari se afla in proces de dezvoltare.

Anuntul vine la numai o zi dupa ce Lamborghini a anuntat ca pregateste un tren de rulare hibrid pentru modelele sale. Ferrari sustine ca are nevoie de o noua tehnologie, diferita de cea regasita pe linia sa de motorizari actuala, pentru a face fata reglementarilor impuse de Uniunea Europeana pentru 2014.

Felisa afirma ca Ferrari experimenteaza solutii ca supraalimentarea si bio-combustibilul E85. Mai mult decat atat, CEO-ul Ferrari a afirmat ca sistemul ECU al actualului California poate permite functionarea cu bio-combustibil E85.

Despre conceptul hibrid nu se stiu momentan prea multe. Amedeo Felisa a lasat insa sa se inteleaga ca anul acesta, in cadrul unuia dintre saloanele auto nord-americane, viitorul concept isi va face debutul live.

 via | Zercustoms

Comentarii (2)

  • cata ipocrizie
    sa-ti vina sa vomiti nu alta.........si ma refer la atitudine nu la masini care apropo,imi plac dar ar trebui lucrat sa nu mai fie inflamabile...........hahahahahahaha
    1 0
  • ... si uite asa nu vor plati taxa de poluare/prima inmatriculare.

    Ma ramane sa le vopseasca verde crud sau sa le aplice imprimeuri cu iarba.
    Asta e la fel ca ipocrizia cum ca Lexus LS 600h ar fi o masina"verde daca pe langa V8-ul poluant are si un motoras electric sa iasa la numar tehnologiile...
    2 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru