Oficial: Ford Iosis Max, un potential candidat pentru Craiova

De Bogdan Mirică
Publicat Marti, 03.03.2009
Ford a dezvaluit in premiera mondiala la Geneva conceptul Iosis Max, un vehicul ce promoveaza o linie de design noua pentru modelele europene ale americanilor.

Salonul Auto de la Geneva incepe sa bifeze tot mai multe premiere. De aceasta data este cazul Ford, care, asa cum a promis, va expune la standul sau noul Iosis Max, un concept care ar putea da nastere in viitor unui vehicul MAV (Multiy-Activity Vehicle).

Iosis Max se alatura fratilor sai mai vechi, Iosis Concept debutat in 2006 si Iosis X lansat in 2006, prototip care a stat la baza actualului Kuga. Daca v-ati plictisit deja de kinetic design Ford propune un alt limbaj, complet nou fata de cel cu care ne obisnuise pana in prezent, o filosofie in care domina liniile trapezoidale, mult mai sportive.

Insusi conceptul Iosis Max se vrea un vehicul sportiv, destinat celor care vor sa isi duca copii la scoala dar sa se si "joace". Intentiile sportive sunt confirmate de linia foarte arcuita a plafonului, de grila agresiva, de acoperisul panoramic, de jantele de 19 inch din aliaj, de lipsa montantului B si de eleronul montat pe acoperis.

La interior, designerii Ford au acordat o mare importanta scaunelor, care sunt construite din materiale usoare si pot fi rabatate pentru a creste spatiul interior.

Functiile sistemului multimedia sunt comandate cu ajutorul unui touch screen fixat in mijlocul plansei de bord.

Sub capota se va afla un motor cu injectie directa EcoBoost, de 1.6 litri si 180 de cai putere, care promite nu numai performante bune dar si o valoare decenta a emisiilor.

Avand in vedere ca Ford anunta mai demult intentia sa de a produce la Craiova un model asemanator celui anticipat de Iosis Max, am putea asista chiar la vehiculul destinat uzinei romanesti.

via | Ford

Comentarii (4)

  • Bethurbazal
    Opinie
    Masina arata bine si cred ca-i va lua locul lui Fusion sau Focus C Max. Sper ca se va fabrica la Craiova si astfel vom deveni si noi (Romania) un centru auto demn de luat in seama. E clar ca viitorul model va imprumuta doar vreo 40% din caracteristicele acestui concept, dar tot e ceva. Ford vine cu tot mai multe noutati, dar sa vedem cate vor prinde pe piata!
    0 0
  • anonim
    daca o sa se faca la Craiova o s-o cumpar!
    e un pas inainte!
    0 0
  • A/B MAX ?!?!?!
    La noi se va face A max sau B max : http://www.automobiletv.ro/event.php?id=198 :) , deci, se aseamana.
    0 0
  • Florin BV
    bravo lor !
    super concept !!! arata f bine;)
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru