OFICIAL: Ford va produce la Craiova noul B-Max, un motor de 1.0 litru şi un alt model de clasă mică

De Sebastian Toma
Publicat Marti, 14.06.2011
Uzina Ford din Craiova va construi modelul B-Max şi motorul 1.0 EcoBoost din 2012. Fabrica va renunţa la Transit Connect în favoarea unui alt model de clasă mică, anunţă oficialii Ford România.

Esential

675 de milioane de euro este investiţia Ford în uzina din Craiova.

Fabrica Ford din Craiova va produce, începând cu anul 2012, noul motor EcoBoost de 1.0 litri. Pe lângă noul propulsor, uzina Ford va construi şi modelul B-Max, a cărei producţie va demara în prima parte a anului 2012. Ulterior, la fabrica respectivă va fi produs un al doilea model de clasă B, anunţă oficialii Ford România. Totodată, Ford îşi păstrează angajamentul de a investi peste 675 de milioane de euro şi de a transforma fabrica din Craiova într-o unitate de producţie modernă şi competitivă la nivel global.

"Anunţăm astăzi o nouă oportunitate de dezvoltare pentru Ford la Craiova, ca parte a abordării noastre de creştere a Ford în Europa. Suntem foarte mândri că noul B-MAX va fi produs aici la Craiova începand cu prima parte a anului 2012. Odată cu evoluţia strategiei globale One Ford, am reevaluat planurile noastre de producţie. Inţial am anunţat că la fabrica de la Craiova se va produce noul model Ford Transit Connect. Cu toate acestea, am indentificat argumente solide care să permită fabricii de la Craiova specializarea pe vehicule aparţinând clasei B", a declarat Jan Gijsen, Preşedintele Ford Romania.

Ford B-Max se prezintă ca fiind un vehicul inovator în clasa mică, a cărei caroserie elimină montantul central şi dispune de uşi glisante. În comparaţie cu alte modele din segment, accesul va fi înlesnit, iar interiorul va prezenta un plus de confort şi flexibilitate, spun cei de la Ford.

Odată cu introducerea viitorului model de clasă B din gama Ford pe liniile de producţie de la Craiova, acest model îl va înlocui pe Transit Connect. Aşadar, noul plan transformă fabrica de la Craiova într-o unitate specializată pentru producţia de vehicule aparţinând clasei B, oferind oportunităţi sporite prin utilizarea componentelor şi platformelor comune pentru vehicule cu dimensiuni similare.

Fabrica Ford din Craiova nu este singura supusă unor modificări în planul de producţie, uzinele din Spania, Turcia şi Germania urmând să suporte şi ele anumite modificări.


CALENDARUL PRODUCŢIEI LA CRAIOVA
 

Primăvara 2012 - Începe producţia lui B-Max, model de segment B construit pe platforma lui Fiesta. Tot atunci începe şi producţia motorului EcoBoost cu trei cilindri de un litru care promite un consum foarte scăzut şi o putere maximă de 120 CP.

Finalul anului 2012 - Ford mută producţia lui Transit Connect de la Craiova la Valencia. Linia de producţie începe să se pregătească de un al doilea model de segment B.

Primăvara lui 2013 - Ford începe producţia celui de-al doilea model de segment B la Craiova, despre care în acest moment nu se ştie nimic. Acesta va fi momentul la care fabrica din Craiova va produce 300.000 de maşini pe an, capacitatea maximă permisă de situl de producţie din Oltenia.

Via | Ford

Comentarii (5)

  • Crysty
    Dacia si Ford
    Judetele Dolj si Arges vor ajuta foarte mult la redresarea Economiei Romaniei !
    19 8
  • greseala de tipar
    ...nu este sigura supusă unor ...
    ON TOPIC: interesant 120cp la 1000cc
    7 3
  • @ursus
    Mulţumim pentru sesizare. S-a corectat:)
    1 0
  • dragao
    ford.ro
    frumos model..sa vedem cum o sa iasa pana la urma
    0 0
  • Sper ca de data asta Ford sa se tina de cuvant. Productia lui Transit Connect a fost cu mult sub ce a declarat Ford cand a venit in Romania. E adevarat insa ca acum planurile sunt altele si criza a mai trecut, deci incep sa vina si banii de investitii.
    3 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru