OFICIAL: Iata noul Volkswagen Phaeton!

De Mircea Meșter
Publicat Joi, 22.04.2010
Volkswagen va prezenta la Salonul de la Beijing un facelift operat navei-amiral a gamei, modelul Phaeton. Desi nu a reusit sa se ridice la tintele de vanzari impuse de sefii VW, Phaeton primeste astfel o noua sansa.

Volkswagen a dezvaluit astazi mult-asteptatul facelift operat varfului de gama al germanilor, modelul Phaeton. Noua fata a sedanului de segment mare din curtea celor de la Volkswagen va fi prezentata in premiera mondiala la Salonul Auto de la Beijing, care isi deschide portile in 23 aprilie.

Noul Volkswagen Phaeton dispune inca din dotarea de serie de sistemul de tractiune integrala 4Motion si de suspensii pneumatice, clientii urmand sa poata sa aleaga dintr-o gama care curprinde un motor diesel si trei unitati pe benzina motoare cu sase, opt sau 12 cilindri.

Daca unitatea diesel va fi cea V6 TDi de 3.0 litri care dezvolta 240 de cai putere, pe benzina vorbim de trei motoare care au rolul de a satisface gusturile si pretentile tuturor clientilor, indiferent de status. Acestia vor avea de ales intre un V6 de 3.6 litri si 280 de cai putere, un V8 de 4.2 litri si 335 CP si un motor W12 de 6.0 litri si 450 de cai putere. Volkswagen a prezentat pana acum doar cateva dintre cifrele reprezentative ale motorului V6 diesel: 0-100 km/h in 8.6 secunde, viteza maxima de 237 km/h si consum mediu mixt de 8.6 litri/100 km (echivalentul a 224 grame CO2/km).

Schimbarile estetice operate la nivel frontal il aseaza pe noul Phaeton in linia recenta a modelelor Volkswagen, blocurile optice mizand insa pe tehnologia LED.

O alta diferenta este reprezentata de aparitia unei grile metalice cromate in locul celeo clasice regasite pe modelele compacte si subcompacte care au primit deja "botezul" unui facelift sau al unei noi generatii.

La interior, Phaeton mizeaza pe lux maxim: sistem de climatizare cu patru zone de actiune, scaune electrice cu 18 moduri de asezare si, evident, piele Alcantara, piele si lemn din belsug. Pentru a sublinia caracterul premium a masinii, Volkswagen ofera noul Phaeton atat in versiune cu doua locuri posterioare, cat si in versiune cu o bancheta care poate gazdui trei pasageri.

La nivel tehnologic, Volkswagen Phaeton se prezinta la apel cu un monitor central touchscreen cu diagonala de opt inch care poate gazdui comenzile pentru sistemul de navigatie prin satelit care, in premiera in gama Volkswagen, este oferit impreuna cu un pachet Google care permite descarcarea imaginilor prin satelit via internet si suprapunerea acestora peste harta strazilor. La acest capitol trebuie mentionate si farurile inteligente care mentin noaptea luminile pe faza lunga si blocheaza o parte din ele cand senzorii simt trafic din sens opus, dar si camera frontala care recunoaste semnele de circulatie si iti indica limita de viteza pe o anumita portiune de sosea.

Mai mult, Volkswagen sustine ca Phaeton este primul model din lume care recunoaste indicatorul "Depasirea interzisa", urmand ca soferul sa fie pus in tema cu aspect printr-un martor luminos.

Celelalte sisteme interesante din punct de vedere tehnologic prezente pe noul Phaeton sunt cel de reglare automata a distantei pana la masina din fata (ACC cu Front Assist), care functioneaza intre 30 si 200 km/h, si cel de asistenta laterala, care utilizeaza senzori care "vad" pana la 50 de metri in spate si 3.6 metri in lateral pentru a-l avertiza pe sofer in legatura cu eventualitatea unui accident la schimbarea benzii de rulare.

Noul Phaeton va fi produs de Volkswagen la uzina germana din Leipzig, urmand sa fie oferit, in functie de dorintele clientilor, in versiune cu ampatament normal (5.06 metri) sau ampatament lung (5.18 metri).

via | Volkswagen

Comentarii (57)

  • DA!
    foarte misto, dar volanul..il preferam pe cel vechi parea mai tapanos
    14 5
  • dsa
    ce misto
    20 6
  • volksVagOn
    faieton
    nimic deosebit; e la fel de sters.

    *sa inteleg ca in spate pe tunelul de transmisie chestia aia e o casa de marcat care emite bonuri dupa ce ai servit bautura? asa pare!
    21 42
  • ...
    O alta trompeta marca wv... de fapt cea mai trompeta din toata gama. Nu am sa inteleg niciodata ce cauta lemnul si piele intr-o masina marca populara ce ca istorie e trabant si tancuri. Se pare ca poporul vrea piele si lemn. mai bine poporul ar lua un dormitor (lemn noptiere, piele fotolii) si un lcd... tot cam asa e designul wv.... Parerea mea = trompeta. Nu stiu cine ar cumpara masina asta.. doar daca e mai ieftina decat audi si cu siguranta e... dar chiar si asa, acest model a fost o trompeta din partea wv, un esec si nu stiu de ce mai continua cu el. Ca sa dea bine la lista de modele probabil...
    12 60
  • VW Phaeton are cel mai performant sistem de climatizare din lume, fiind realizat la cererea expresa a lui Ferdinand Piech, presedintele VW fiind sensibil la curent . In aceasta masina, indiferent de situatie geamurile nu se vor aburi . Aceasta masina este un varf al industriei auto, la care pejo doar viseaza sa ajunga .
    38 14
  • @@eu
    hahahahahaha frustratule! de ce compari pejo-ul ? te doare inima? Un alt dreptunghi cu 4 suruburi. hahaha
    10 27
  • Phaeton
    Sunt un admirator al primei generatii, dar cu estetica masinii asteia pur si simplu nu ma impac.
    E mai girly, tinde spre gay, prima versiune fiind o aparitie impunatoare, dar cu vanzari slabe din cauza emblemei.
    Nu-mi plac ledurile alea, nu inteleg moda asta.
    13 24
  • ce sa zic......
    arata chiar bine numa....cotierele din fata........frate sunteti nemti ce dracu'
    rata chiar naspa asa separate.parca te afli in autocar cu destinatia cantonament...........
    in rest super masina.
    15 1
  • Marius
    Scump dom'le, scump....pt o marca populara
    Domnule, daca ai un buget intre 5000-15 000 euro, sa zicem ca tii cu dintii de fiecare banut si vrei o masina cat mai buna si mai prezentabila.
    Dar daca stii sa faci bani si nu te uiti chiar la ultimul leutz din palma, si ai un buget peste 30 000 euro, si vrei o masina mare si serioasa......oare de ce ti-ai lua un VW Phaeton, si nu ti-ai cumpara o marca de lux, de traditie? Poate, sa fii un admirator impatimit al acestei marci din Wolfsburg. Altfel nu se explica.
    15 13
  • Unii stiu sa se autodepaseasca
    Nu inteleg de ce stam sa facem speculatii cu privire la "de ce" si "cum".
    Pur si simplu VW,desi e o "marca populara" tinde tot mai sus si nu sta degeaba ca sa ajunga. Totodata, daca ai bani cu lopata de ce nu ai lua VW Premium fiabil, dotat, dar cu un pret mai mic decat o marca premium consacrata, la care doar imaginea de "consacrata" iti mai adauga asa vreo 5.000 - 10.000 eur pe aceleasi dotari si tehnologii (in unele cazuri "putin" diferite)?

    VW isi imbunatateste modelele treptat si le duce peste segmentele si concurenta consacrate ... vezi Noul Golf, Noul Polo, Passat CC, Noul Phaeton

    P.S.
    Si ca sa nu existe spculatii ca "sunt" si "de ce sunt" fan VW ... da sunt pentru ca am unul de 5 ani si e la fel ca in prima zi desi merg zilnic 40-50km cu el.
    24 6
  • andr3i
    vw
    poate nu e cea mai de succes masina produsa de cei de la vw dar pentru cine apreciaza raportul pret calitate e o investitie buna.

    restul comentariilor sunt de prisos, asa cum fiecare masina are plusurile si ninusurile ei asa e si Phaeton.
    25 3
  • ..........
    ..............
    excelenta masina
    18 6
  • "poate nu e cea mai de succes masina produsa de vw" ?? E UN ESEC !!! A FOST SI ESTE UN ESEC !
    9 29
  • VW Glass Factory
    VW Phaeton este construit intr-o uzina cu peretii transparenti situata in orasul Dresda, constructia acestei uzine hi-tech a costat 1 miliard euro . Mai multe detalii in urmatorul clip http://www.youtube.com/watch?v=nd5WGLWNllA
    12 3
  • Romanica asta.....
    Cum frate sa fi asa de prost sa zici ca vw e nasol si tu mergi cu frantuzesti???
    14 8
  • @ion
    oricum... nu asa prost ca tine...
    8 14
  • cand strugurii sunt acri
    va limitati cunostintele auto la ce cititi pe net si la ce vedeti pe strazi in Romania ,

    daca era un mare esec nu se mai investea in el ( vezi vel satis , c6 , safrane , 607 si alte hit-uri de gen )

    veti fi surprinsi sa vedeti ca sunt destule pe strazi acolo unde isi au clientii , din pacate sau nu romania nu intra in targetul acestui model , deh la noi daca nu e mertz , bmw, sau audi nu e masina ...
    22 3
  • compatriotii "consacrati" sunt un pic mai sus ... asta este, o fiel tdi.. da nu-i mertzan :)
    4 7
  • ...
    Personal stiam ca phaeton-ul e "taticul" A8-ului. La vremea cand a iesit era cea mai confortabila si mia luxoasa limuzina....doar ca nu a avut parte de o promovare si marketing cum trebuie... si de aici vanzarea slaba a acestora. Dar e posibil sa gresesc.....:)
    10 4
  • ALT BLING BLING NEMTESC
    in cativa ani vom iesi pe strada cu masini "ornate" ca un pom de craciun
    6 11
  • E doar un facelift
    Ce-ati fi vrut, sa faca avion din el?
    Chiar si asa sunt destule modificari, dar parca era mai masculin precedentul. Oricum n-arata rau nici asta, mai ales interiorul.
    11 2
  • Phaeton
    Nu stiu de ce se incapataneaza VW cu masina asta. Vanzarile slabe ale primei generatii au aratat ca in acest segment "greii" sunt Clasa S, Seria 7 si A8. In plus, vorbim de o catogorie de pret unde 5-6-7000 de euro conteza mai putin. Asa ca multi preferta sa mai puna niste bani si sa aleaga o marca premium.
    VW a demonstrat ca stie sa vanda foarte bine masini gen Polo, Golf sau Passat (bravo lor). Nu are o imagine de brand luxos ca sa vanda mai bine decat BMW, Audi sau Mercedes si din cauza asta Phaeton nu se va vinde.
    10 8
  • LRN ai dreptate...
    Si eu am un polo de 3 ani si e la fel de cum l-am luat (nou).

    Chiar daca e o masina populara (cred ca golfu'), vw se intrece pe sine. Desi nu e cel mai bun raport calitate pret (CC-ul exceleaza aici) Phaeton e un lux pe care unii prefera sa il cumpere in detrimentul lui audi sau mercedes deoarece se pare ca e mai rar (pe drumurile noastre) si asa 'iaca' esti unicat.

    Ce sa spun altceva ca, poate nu e cel mai bun concern, dar e foarte ambitios, iar cererea, din ce in ce mai crescuta a acestei marci, spune destul despre fiabilitatea ei. Si la mai mare...
    9 3
  • mda....asta e, era...Ledurilor in rest...sus detaliile
    2 2
  • Victor
    VW Phaeton este un vector de imagine pentru marca VW asa cum Bugatti Veyron este un vector de imagine pentru VW Group
    Orice marca auto are nevoie de un vector de imagine pentru a arata fanilor acelei marci ce pot face inginerii marcii respective daca nu sunt constransi de restrictii bugetare . Recent Hyundai a lansat in SUA varful de gama Equus, model ce concureaza cu Mercedes S-Klasse, Audi A8, BMW Seria 7 si Lexus LS . Motorul Hyundai V8 de 4.6 L a castigat anul trecut titlul de cel mai bun motor in categoria sa de cilindree in " World Best Engines " . Credeti ca Hyundai a lansat acest model de 80,000 $ cu speranta ca va spulbera la vanzari modelelele concurentei ? Sau cate motoare V8 vinde anual Hyundai ? Acest model a fost construit pentru a arata fanilor Hyundai nivelul tehnologic la care a ajuns Hyundai, transmitand potentialilor clienti ca si modelele de volum Hyundai sunt la cel mai inalt nivel in clasele in care concureaza ( ex. clasa mica sau compacta ) . Iar rezultatul se vede, in perioada de criza vanzarile si profiturile Hyundai-KIA au explodat spre cifre record .
    26 0
  • PARAZYTU19
    CICA ESTE NAVA AMIRAL.....
    BUN DACA ESTE NAVA AMIRAL DE CE NU AU PUTUT
    MACAR SA FACA O NAVA UNICA....
    CEVA CARE SA NU SEMENE LA BOT SI LATERAL CU BECHIUL PHAETON SI CU SKODA OCTAVIA FACELIFT SI RESTUL SA ADUCA A SKODA SUPERB SI AUDI A8.....


    UN PIC DE AUTO DEPASIRE NU AR STRICA.......
    PACAT......

    DESIGN CLASIC UN RESTYLISH SI ATAT
    INTERIORUL CE-I DREPT E IMPECABIL...

    IAR PENTRU O MASINA PREMIUM CARE COSTA SI NU SE VINDE.....NU DOAR ASTA E SOLUTIA.....

    VOM VEDEA..........URAT SPATELE....IN REST E CA CEL VECHI....
    POARE UN FAR NOU..
    ;P ;P
    8 7
  • PARAZYTU19
    @volksVagOn......
    tare de tot faza cu casa de marcat din spate.........
    cati nebuni pe site-ul asta...
    9 2
  • :P
    Bah crispatilor ce plm aveti cu vw ca e marca traditionala??cand o sa ajunga si dacia la jumatea vw vorbiti pana atunci nu criticati un producator cu renume mondial si o masina buna!!poate sa arate naspa nu e frumos ce e frumos e frumos ce iti place asa ca mucles..nu tot comentati preferintele ca nu suntem la dedicatii muzicale,iar 75 la suta presupun ca sunteti si manelisti cu gusturi de-ale bizare!!Cumparativa x6 si primul stalp ducetil cu voi pe partea cealalta:)))sac sac,e misto masina si e impunatoare,toate au defecte si chiar ca partea din fata cu cotiera si casa de bonuri din spate nu dau bine dar restu e ok...hi hi hi
    4 9
  • @victor
    crezi ca Toyota nu are tehnologie?are,dar arata asta cu ,,ce pot inginerii Toyota,, prin intermediul Lexus
    2 9
  • niste tarani, domle'
    Nu stiu de ce , dar am impresia ca 80% din comentariile de aici sunt ale unor indivizi care toata viata lor au mers cu Dacia iar acum s-au gasit sa spuna ca asta este o masina naspa, bazandu-se doar pe niste poze cautate pe net. I

    Intrebare : Care din cei care au dat comentarii nasoale a facut macar 500Km cu o astfel de masina ?

    Sau poate sunteti d-aia care visati numai M5-uri si RS-uri, iar orice altceva e praf.

    Cum bine a spus cineva mai sus : " Cine nu ajunge la struguri spune ca sunt acrii"
    3 4
  • prostani
    mai baieti....vw masina poporului da?..ei hai sa vedem ce proprieteti detine acest mirlanush,taranush numiat vw....porsche,lamborgini,bentley,etc...ca idee daca studiati putin in paralel phaetonul reprezinta 90% bentley flying spur si continental gt...nu difera decit forma butoanelor,si diverse aspecte specifice bentley....tot ce comentati este prejudecata si pareri de "a tot cunoscatori".....este o masina completa,fiabila si imagine exclusivista....daca nu esti taranoi care-si doreste q7,daca nu esti interlop care-si doreste bmw sau daca nu esti tigan manelist ca sa-ti doresti mercedes cu siguranta ca daca esti doctor,avocat,sau om elevat iti vei dori o masina frumoasa care nu este visul scursurilor....o masina adevarata tip vw phaeton.....phaeton mai scump sau egal decit a8 asa ca idee pt cei ce nu stiu pretul........si mai studiati cine are phaeton
    12 5
  • masina papala cu care e plimbat Papa Benedict un phaeton blindat de 450 Cp.
    6 2
  • Victor
    @ denon
    Toyota Supra ( ultima generatie Mk 4 a fost produsa intre 1993-2002 ) este un exemplu de vector de imagine pentru Toyota . Acest model se lupta de la egal la egal cu Ferrari si Porsche, la fel cum o face azi Nissan GT-R pentru Nissan . La fel ca Toyota Supra, nici Nissan GT-R nu este un succes comercial rasunator ( in 2009 Nissan a vandut global aprox 10,000 unitati de Nissan GT-R ), aceste modele avand rolul sa demonstreze ca pot concura cel putin de la egal la egal cu greii segmentelor in care activeaza .
    14 2
  • nu mai incercati sa extrageti vw din sfera cocalarilor, ca marca asta se gaseste din plin la talentatii astia din Romania
    7 11
  • Victor
    Ferdinand Piech a fost confirmat azi presedintele VW Group pana in 2012
    Azi a avut loc in orasul Hamburg adunarea generala a actionarilor VW Group, in care actualul presedinte Ferdinand Piech a fost reconfirmat in functie pana in 2012, in acel an Ferdinand Piech implinind 75 ani . Cel mai probabil succesor al lui Ferdinand Piech in cea mai inalta functie din VW Group este actualul CEO Martin Winterkorn ce va implini in 2012 varsta de 65 ani, varsta la care in Germania prin lege iesi la pensie nemaiputand avea functii executive, insa nefiind nicio problema in a detine functia de presedinte .
    8 0
  • pitziponcu
    e naspa masina, stearsa...desing mediocru
    "dar se numeste VW si de asta imi place.
    VW face cele mai frumoase masini din lume si au cea mai tare tehnologie si e nemteasca.
    Eu cand o sa fiu mare o sa imi cumpar VW ca sa ma simt important si sa se uite lumea la mine ca am bani si sunt prost de bubui."
    7 14
  • Ovidiu
    Nu am subject
    La dracu cu totii,masina arata foarte bine dar nu ai ce face daca muncim pe salarii de 2 lei pt sclavii din romania
    4 1
  • faeton
    E de fapt un mate lifting;masina e cam aceeasi pe afara iar in interior,90% la fel
    3 0
  • la fel de faina ca duster cu piele;)..mare branza..
    1 1
  • avand in vedere pretul nu stiu daca e mai buna cu ceva decat skoda superb..mai bine nu arata
    3 1
  • @victor
    nu ma intelege gresit,masina e buna,arat destul de bine dar nu vad de ce are nevoie vw de ea atata timp cat are a6,a8,continental ..,oricum lumea stie ca audi si bentley au tehnologie vw.cum ar fi sa vezi un fiat de 100000 euroi ? ca sa arate ce vector de imagine are fiatul.parca mai bine prinde pe un maserati nu?
    2 1
  • alin 78
    jaf
    ar cumpara americanii asa ceva? nu categoric...hahahah...restul vine de la sine
    3 3
  • serifu
    tzarani
    ma uit la celelalte stiri, un articol foarte interesant despre aston martin vantage, niciun comentariu bineinteles, daca salam sau guta nu poseda asemenea exemplare, cocalarii nu isi pot da cu parerea

    in rest apare o stire despre bmw, daca e de rau, jurnalistii au fost mituiti, apare o stire despre VAG, daca e de bine jurnalistii au fost mituiti.

    apareti voi ca ciupercile dupa ploaie sa va dati cu parerea, mancatori de saormi cu beehanveu pisici inmatriculate in bulgaria, care 80 la suta merg ziua la pranz cu pozitia si proiectoarele aprinse, sa dea mai bine la mahalagioaice
    7 3
  • jale
    inca un model cu rimel pe la ochi. Bleahhh
    5 4
  • wv
    wv sunt cei mai tari. cei mai tari din lume. si din tot universul. si acu 250 ani erau tari. si vor fi pt eternitate la fel de tari. traiasca wv cei mai buni !!! :)
    3 3
  • eu unul...
    mi`as lua phaeton din asta de 100 de ori inainte sa`mi iau bmw sau audi...si am si argumente solide sa`mi motivez alegerea.
    4 3
  • alin 78
    jaf
    nu toti de aici conduc masini inmatriculate in bulgaria.posed o masina cumparata de noua si aste e parerea mea despre vw, puteam sa-mi iau orice vw cu banii aia dr am preferat o asiatica din mai multe motive, ............
    5 2
  • robert
    phaeton
    suuuuuuper tare
    3 1
  • vw deluxe?
    Director la o mare banca din Germania. Are masina de servici un Mercedes si firma i-o schimba pt ca are 3 ani. Poate sa isi aleaga din 3 marci: Mercedes, BMW, sau Audi. Datorita statutului pe care il are in firma nu are voie sa aleaga decat din cele 3 ca masina de servici.
    3 0
  • serifu
    @alin_78
    f bine, sa ai noroc la ea, ai argumentele tale, unii isi cumpara asiatice, altii nemtesti, altii americane, depinde de bani, gust, preferinte...

    insa nu pot sa nu ma enervez cand vad toti avortonii, cu permis de pescuit, cum stiu numa sa jigneasca la adresa unei marci,
    6 1
  • ovidiu
    fara subiect
    pur si simplu perfecta. interior, exterior...impecabila. V8 4.2 belea
    2 0
  • boteam
    phaeton
    MAMA E SUPER PHAETONU TREBUIE SAL CUMPARATI FRATILOR
    1 0
  • phaeton
    phaeton = e bazat pe LUX dar unpicut si pe PUTERE eu cred ca 80% LUX,20% PUTERE
    0 0
  • Toti comentati dar la toti va pute botu dupa unu dinasta
    a
    2 0
  • phaeton
    daca la ti primi mostenire de la vreo,,matusa" l ati mai vorbi de rau?nu cred!daca ar fi al vostru ar fi cel mai bun!asa e nu e audi,bmw sau mercedes dar e si el acolo nu-l putem ignora!
    0 0
  • mario_ubf
    phaeton
    Din fericire ptr mine eu am unul...nu voi care sunteti si rasisti pe deasupra ,,unii dintre voi,, si ma refer la aceia care vb urat de tigani ,manelisti, interlopi....scursuri etc,...rusine sa va fie de comportamentul pe care il aveti in discutii,se pare ca nu sunteti cititi....taranusi pot spune....era vb de-o parere despre masina,voi spuneti cu totul altceva....masina este superba raport calitate pret.....eu o am ....mi-am permis sa o cumpar ptr ca muncesc......si sunt si tigan......dar imi place frumosul si calitatea.....fraierilor carenu stiti sa formulati o fraza.
    2 1
  • fewser
    phaeton
    Pacat...la noi in romania conteaza doar imaginea gen: "uite ce tare sun am bmw sau audi".
    Mai baieti nu mai vorbiti voi (cei care nu au ce cauta aici) despre ce inseamna lux. Eu am avut un audi A8 lam tinut in jur de 8 luni-un an,iar apoi miam luat un phaeton individual. Vreau sa va zic ca nici nu se compara audiul cu phaetonul. Cea din urma este mult mai confortabila mai silentioasa shi mult mai sigura. De fapt este mai sigura si mai silentioasa chiar si fata de bmw-7 si merc. S. Va spune un cunoscator,asa ca,dupa parerea mea,in romania doar ce vede altu ca ai e important adica imaginea nu ce sti tu ca ai. Pe scurt: PHAETONUL NU E PENTRU ORICINE CI PENTRU CEI CE STIU CE CUMPARA.
    7 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru