OFICIAL: Lamborghini dezvolta primul sau sistem hibrid

De Bogdan Mirică
Publicat Marti, 09.06.2009
Lamborghini a anuntat oficial ca dezvolta in prezent un tren de rulare hibrid, capabil sa reduca emisiile de CO2 cu 35% pana cel tarziu in 2015.

Treptat, pana si constructorii de supercaruri incep sa se adaptez noilor norme de poluare impuse de Uniunea Europeana. Un exemplu concret este Lamborghini, care a anuntat oficial ca va dezvolta sisteme de propulsie hibride pentru viitoarele sale modele.

Potrivit comunicatului oficial, inginerii italieni planuiesc sa reduca emisiile de CO2 si consumul modelelor din gama cu aproximativ 35% pana in 2015. Mai mult decat atat, pana si emisiile uzinei unde iau nastere supercarurile isi vor reduce emisiile cu 30% pana anul viitor.

Planurile de dezvoltare a unui tren de rulare hibrid este inca o etapa a contractului de investitie, de 35 de milioane de euro, care are ca scop reducerea emisiilor. De pe urma investitiei a beneficiat momentan doar versiunea de anul trecut a supercarului Gallardo LP560-4, care si-a imbunatatit consumul si emisiile cu 18 procente.

Italienii nu se vor rezuma doar la dezvoltarea propriului sistem hibrid, oficialii de la Maranello promitand o serie de imbunatatiri aduse sistemelor ECU, de evacuare, de injectie dar si implementarea unei tehnologii start-stop si a unor versiuni capabile sa functioneze pe bio-etanol.

via | WCF

Comentarii (1)

  • NeoGalaxy
    Oricum la ce fabrici au, se vede ca baietii isi dau seama ca este timpul pentru o schimbare. Masinile exotice din pacate sau din fericire, isi cam traiesc ultimele zile ale epocii de aur. Deh se schimba vremurile! Cine se adapteaza bine, cine nu, dispare.
    1 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru