OFICIAL: Mazda6 facelift debuteaza la Geneva

De Bogdan Mirică
Publicat Marti, 26.01.2010
Faceliftul operat pe Mazda6 se pregateste sa debuteze in 2 martie in cadrul Salonului Auto de la Geneva. Gama de motorizari a fost revizuita, tinuta de drum imbunatatita iar designul a fost adaptat la noua filosofie Zoom-Zoom.

Asa cum anticipam si ieri, Mazda6 se innoieste anul acesta. Japonezii au cazut de cuviinta ca este nevoie de un facelift care sa imbunatateasca performantele si sa alinieze modelul la noua tendinta de design a filosofiei Zoom-Zoom. Comunicatul oficial publicat astazi anunta lansarea faceliftului pe piata din Japonia si debutul european in cadrul Salonului Auto de la Geneva.

Modelul de clasa medie adopta o noua grila in cinci puncte si mai multe accesorii care modifica aspectul general, oferindu-i totodata o doza de sportivitate. Spoilerul a fost si el retusat, in timp ce gama de jante cu dimensiuni de 17 si 18 inch dispune de noi modele. Gama culorilor pentru exterior a primit doua noi nuante, botezate Clear Water Blue Metallic si Midnight Bronze Mica.

La interior diferenta este facuta de finisajele lucioase ale materialelor de pe consola centrala si de accentele cromate regasite la nivelul sistemelor audio si de climatizare. Afisajul a capatat si el un aspect mai placut.

Gama de motorizari a devenit mai prietenoasa cu mediul, unitatea pe benzina de 2.0 litri DISI beneficiind mai nou de injectie directa, ceea ce se traduce in mai multa putere si un consum redus de combustibil.

Japonezii anunta si o rata a emisiilor care ii va scapa pe viitorii clienti de plata unor taxe de poluare, indiferent de tara in care locuiesc.Gama de motorizari pe benzina este completata de unitatile de 1.8 si 2.5 litri DISI, caracterizate de aceeasi sportivitate si consum redus. Nici fanii dieselului nu au fost uitati, unitatea de 2.2 litri fiind disponibila in trei variante de putere, cuprinse intre 129 si 180 de cai putere.

Constructorul asiatic a incercat sa imbunatateasca si comportamentul general al modelului Mazda6, operand schimbari importante la nivelul directiei si suspensiei. In aceste conditii, sedanul obtine o tinuta de drum mai ferma, o dinamica mai buna, o stabilitate de invidiat in viraje si la viteze mari dar si o doza mai mare de confort.

Lista de echipamente s-a imbogatit si ea cu un nou sistem de faruri adaptive si cu functia de asistenta la pornirea in panta.

via | Mazda

Comentarii (15)

  • Butoane
    Poate schimba odata butoanele alea oribile de la incalzirea in scaune...
    10 0
  • decat passat mai bine mazda 6 .acum dati-i sa mearga ...tdi-urile!!!!!!!!!!!!!!!!!...bla bla bla vw.bla bla bla vw,bla bla bla vw......
    12 11
  • vs
    ian,le-ai condus tu pe amandoua de esti asa sigur?
    8 3
  • eu2 ,cand alegi o mashina ca preferinta ,de obicei ,conduci toate variantele..ziceam shi eu asa...
    1 9
  • pardon...conduci toate celelalte variante?
    0 9
  • Etienne
    6 facelift
    ''...obtine o tinuta de drum mai ferma..."? Am mers cu un model 6 diesel si rigiditatea excesiva a susupensiilor era deranjanta (am crezut ca e doar o parere personala, sau problema era drumul specific romanesc, dar si revistele de profil au semnalat aceeasi chestiune), la fel ca si zgomotul mare al motorului; am inteles ca problema zgomotului a fost remediata prin adoptarea motorului 2,2, mai rafinat decat cel vechi de 2,0 (condus de mine). Dar cu ocazia facelift-ului ma asteptam sa mai lase putin din rigiditatea suspensiilor. In rest, masina e bine facuta si in plus, arata si foarte bine.In fine, 'om trai si 'om vedea... articolul este bazat doar pe o scurta prezentare pentru presa, asteptam testele de strada.
    5 0
  • ian
    Pai si ce au in minus motoarele TDi(CR) de la passat in comparatie cu "dizalu" de la mazda?

    Ca la benzina nu cred ca mai e cazul sa facem vreo comparatie...

    Mazda6 e mai frumoasa la design si cam atat.
    9 2
  • Bobby Rico
    Butoane incalzire
    @XDYE... in sfarsit, mai este si altcineva de aceeasi parere cu mine...
    2 0
  • sincer nu shtiu ce au motoarele diesel de la mazda dar cele de vw sunt jalnice ma refer la cele de la golf 5 incoace ,cele pana la g4 au fost capodopere dar cele mentionate ,...scuza-ma...intreaba-i pe cei din reprezentante ...asa intre 4 oki..cam ce zic de golfu 5 respectiv passatul asta nou...
    2 4
  • esti pe langa
    Esti complet pe langa. Sincer, nu-ti mai da cu parerea, ca vorbesti din povesti.
    4 2
  • ma baiete eu am fost in reprezentanta in cluj cu mashina mea o saptamana exist in baza lor de date shi vorbesc din experienta personala ...tu in schimb bati campiide rupi dar las-o balta ca ..eshti f. deshtept
    2 3
  • Ady72u
    RAMPA
    Rampa e cand urci... panta cand cobori...
    3 1
  • zoom...
    una dintre cele mai frumoase masini existente la acest moment pe piata si cea ma frumoasa din clasa ei...se aude ceva de varianta MPS ?
    3 0
  • mazda..
    mazda face masini fiabile ,si cu linii frumoase ...eu am o mazda lantis din '98 ,cu 130000km in bord ,si n-am avut nici o problema pana acum ...arata ca noua si motorul este o bijuterie ..am fost in service doar pentru cosumabile ,,
    0 0
  • Mazda .... va roooog nu facelift-uiti si mazda RX-8 ..... modele vechi arata mai bine ..... impuscati designerul
    1 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru