OFICIAL: Mercedes a dezvaluit noile S 63 si S 65 AMG

De Sebastian Toma
Publicat Marti, 21.04.2009
La o saptamana de la primele imagini scapate pe internet cu noile versiuni AMG ale lui S-Klasse, Mercedes a dezvaluit imaginile si detaliile oficiale ale celor doua modele.

Mercedes-Benz a dezvaluit noile S 63 AMG si S 65 AMG la doar o saptamana dupa ce primele imagini cu acestea au fost "scapate" pe internet. Imaginile oficiale confirma veridicitatea imaginilor scapate pe internet saptamana trecuta. Astfel, design-ul modelului este profund influentat de S-Klasse facelift si de E 63 AMG.

Printre principalele schimbari estetice aplicate acestui model putem enumera grila fata pronuntata, noua bara fata cu pozitii cu LED-uri, noua bara spate cu difuzor de aer integrat si noile stopuri cu LED. Design-ul acestui model emana astfel sportivitate in timp ce pastreaza elementele estetice care ii apartin lui Mercedes S-Klasse.

Mercedes S 63 AMG poate accelera de la 0 la 100 km/h in 4.6 secunde gratie unui motor V8 aspirat de 6.3 litri. Propulsorul de 6.208 centimetri cubi dezvolta 525 CP si un cuplu motor de 630 Nm. Daca performantele acestui motor nu va impresioneaza, Mercedes ofera modelul S 65 AMG, echipat cu un propulsor V12 Bi-turbo. Mercedes S 65 AMG are nevoie de 4.4 secunde pentru a accelera de la 0 la 100 km/h si dezvolta 612 CP si un cuplu motor de 1.000 Nm.

Modelul S 63 AMG este echipat cu o transmisie automata SPEEDSHIFT 7G-TRONIC, pe cand modelul S 65 AMG foloseste o transmisie SPEEDSHIFT cu cinci trepte. Pe langa performantele oferite de cele doua propulsoare, Mercedes a lucrat si la reducerea consumului de carburant si a noxelor.

Ambele versiuni AMG ale lui Mercedes S-Klasse au primit o suspensie sport AMG modificata, care ofera o stabilitate marita la vantul lateral. Modelele beneficiaza de o tehnologie noua de franare, care franeaza automat roata din spate aflata la interiorul unui viraj pentru a imbunatati manevrabilitatea si viteza cu care acest model poate lua curbele.

Lista de echipamente standard ale acestor modele este lunga si contine elemente precum sistemul Attention Assist, Night View Assist cu detectia pietonilor, Brake Assist Plus si Distronic Plus, precum si numeroase alte sisteme create pentru a evita accidentele si a spori confortul pasagerilor.

Interiorul lui Mercedes S-Klasse este imbracat in piele speciala, iar scaunele sport din fata beneficiaza de sisteme de climatizare individuale. Printre elementele aditionale cu care sunt disponibile versiunile AMG ale lui S-Klasse putem enumera Speed Limit Assist, jante AMG de 20 inch, presuri AMG si interior din fibra de carbon si lemn tratat special. Mercedes S-Klasse AMG Facelift va fi disponibil in Europa incepand cu luna iunie a acestui an.

Via | Mercedes

Comentarii (2)

  • Crysty
    Poze
    Doar o poza cu S 65 AMG ?
    Nu e cam putin?
    Mia bine modificati titlul, poze pt S 63 AMG !
    0 0
  • gogulescu
    Re: Poze
    Arata la fel la exterior si S65 AMG si S63 AMG. Diferentele sunt la motor.
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru