OFICIAL: Mercedes confirmă lansarea viitorului CLC Shooting Brake

De Bogdan Mirică
Publicat Vineri, 12.08.2011
Viitorul Mercedes CLS Shooting Brake va avea şi un frate mai mic, în persoana lui CLC Shooting Brake. Modelul a fost confirmat de şeful Mercedes şi vine în 2014.

După ce a inaugurat cu succes segmentul coupe-urilor de lux cu patru uşi, Mercedes se pregăteşte să dea naştere unor noi nişe. Constructorul din Stuttgart a anunţat deja lansarea unui break cu trăsături de coupe în persoana lui CLS Shooting Brake, al cărui concept l-am văzut deja expus la Salonul Auto de la Beijing, ediţia 2010.

După debutul acestuia, actualul CLS va avea şi un frate mai mic, botezat CLC. La rândul său, coupe-ul cu patru uşi de dimensiuni medii va avea un derivat Shooting Brake, însuşi Dieter Zetsche, şeful Mercedes, confirmând această informaţie.

Zetsche a anunţat că proiectul unui CLC Shooting Break a primit aprobare pentru producţie. Data lansării este programată pentru anul 2014, la un an după debutul lui CLS şi la doi ani de la apariţia fratelui mai mare, CLS Shooting Brake.

Break-ul cu linii de coupe va fi dezvoltat pe platforma MFA, proaspăt dezvoltată de laboratoarele germanilor pentru a găzdui modele cu tracţiune faţă, cum sunt A-Klasse, B-Klasse şi viitorul SUV compact ce va rivaliza cu BMW X1 şi Audi Q3.

În ceea ce priveşte designul viitorului CLC Shooting Brake, este evident că ne putem aştepta la o copie la scară redusă a fratelui CLS Shooting Brake.

Gama de motorizări va fi compusă din unităţi diesel şi benzină cu patru cilindri, ce vor dispune de injecţie directă, turbocompresor şi sistem start-stop.

Propulsoarele vor fi asistate fie de o cutie manuală cu şase rapoarte, fie de una automată cu şapte trepte, precum şi un sistem de tracţiune integrală 4Matic.

via | autoblog

Comentarii (18)

  • @ Bogdan Mirică
    Daca iti recitesti textul o sa vezi greseala asta :

    Viitorul Mercedes CLS Shooting Brake va aeva şi un frate mai mic, în persoana lui CLS Shooting Brake. Modelul a fost confirmat de şeful Mercedes şi vine în 2014.

    CLS vs CLS

    Nu e mai degraba CLS vs CLC (BLC) ?
    1 1
  • ****
    seamana din lateral cel putin 80%cu hyundai i40
    2 23
  • ce bashina nemteasca
    Citez:
    "Mercedes se pregăteşte să dea naştere unor noi nişe. Constructorul din Stuttgart a anunţat deja lansarea unui break cu trăsături de coupe în persoana lui CLS Shooting Brake"

    UAU !!!...Nise noi de la Mercedes...
    Cand a scos Dacia varianta Liberta, care era de fapt un "break taiat", sau cand a scos Renault modelul 20 ei nu au creat nise.
    Vin nemtii cu idei originale dupa 25 de ani. :)))))
    3 22
  • @antonny
    e incredibil cum ,despre orice marca auto ar fi vorba vin fanii renault sau hyundai si alte marci ambulante si gasesc ei ceva prin care marca lor a fost copiata sau este mai buna chiar si decat mercedes =))))))))))
    16 6
  • Bibicul
    Mie mi se pare ca seamana cu Daewoo Sandero
    5 9
  • Lumea evolueaza in manelarica se pare ca regreseaza!!Ne intrebam de ce pleaca lumea buna din tara?!Raspunsul este mai sus in comentariile catorva!!
    6 1
  • @ECU
    Ai putina rabdare sa vezi ce-o sa evolueze lumea, eu in Romania in afara de revolutie si mineriade nu am vazut masini si magazine incendiate ca in Anglia saptamana asta...stiu, sunt "tiganii" lor, straini, dar printre ei erau si multi englezi, difera doar sistemul, in rest oamenii sunt cam la fel peste tot, se pare ca civilizati oamenii pot fi cand au bani, cand nu mai au...
    6 3
  • rusine mercedes, rusine dinu patriciu
    a fost copiat dupa dacia solenta, se vede clar
    3 3
  • Regzanu
    balarii
    antoneta alintatule, daca renault si hyundai sunt marci ambulante poti sa imi spui te rog ce marca este tramvaiul cu care te plimbi tu? :)) nu mai dati cu mercedes si vw peste tot ca doar naivii pot crede lucrul asta.La ora asta hyundai bate multe marci la funduletz la capitolul pretz calitate....iar daca esti cocalar normal ca nu o sa te intereseze si o sa cumperi tu noul mertz cu care o sa impresionezi oameni de talia ta. goagale ce esti...
    2 8
  • ce redusi mintal sunt unii !!!! :))))
    ma refeream la "ideea de break/coupe" nu la faptul ca copiat nush ce design
    oricum daca scotea kia un "break cu trăsături de coupe" nu era nisa, era un kkt
    dar asa mercedes.....ei stiu cel mai bine sa inventeze nise :))))))

    se pare ca multi postaci de pe aici sunt "saraci" si frustrati

    Germania rulz ! Nemtii sunt cei mai tari !
    Deutsche uber alles !.....samd (ca sa se bucure oligofrenii )
    1 6
  • uite o "nisa" ! cum va place ? :)))))
    http://en.wikipedia.org/wiki/Renault_20/30
    0 1
  • ...
    Aceleasi discuti..iar si iar... cu jigniri si tot felul. Din nou aduc in calcul ideea unui moderator...
    Oare nu ne putem spune parerea intr-un mod civiliazat!!
    2 0
  • Asadar, cand se vor termina urmatoarele:
    Bmw=cocalar
    Mercedes=tigan
    Audi \Vw=taran
    Lexus=un parvenit
    Adica pt multi astea sunt argumentele?

    @merc
    Conceptul de shoting break nu l-a inventat Dacia cu Liberta iar Renault chiar a inventat nise, cea a monovolumelor mari cu Espace de ex, iar aici e vb ca Mercedes chiar a inventat conceptul de coupe cu 4 usi, chiar daca pare mai mult marketing, le-a iesit.
    Eu nu sunt fan nici o tara, dar ca iti place sau nu Germania chiar rulz economic vorbind in Europa, iar asta nu se face doar cu marketing si atat, chiar trebuie sa ai ceva in spate, si ei au, iar dupa ei ar fi Franta
    5 1
  • BaditzaEx
    aiurea
    mult mai reusit e ds5,nici noul cls nu este la fel de reusit ca primul
    3 1
  • rudolf
    au copiat loganul
    poftim cultura, ne copiaza loganul
    1 0
  • Superb! Un "break" , daca pot spune asa, cu linii f ametitoare, sportive si elegante. Foarte frumos!
    4 0
  • @Merc @Regzanu
    @merc @Regzanu
    @merc
    Tu esti chior cumva? Renault-ul ala ti se pare tie break? E hatchback toata ziua.
    @Regzanu
    Aoelu... iarasi aduceti in discutie "raportul pret-calitate"?
    Sa incerce Dacia sau Reanult au Hyundai sa faca o masina ca Mercedes,dar nu sa fie un cotet,sa aiba chiar aceleasi tehnologii,aceleasi motoare,un design apropiat cat de cat (nu cum e la Latitude =)) aceleasi dotari,si cel mai important aceeasi CALITATE din toate punctele de vedere,de la motor la materialele din interior (nu arhi-folositul plastic gri) si sa vedem ce o sa iasa.. si la ce pret =))
    Asa ca nu ne mai vorbi tu despre pret-calitate.
    Mercedes a inventat masina,nu ne mai spune tu povesti,ca Mercedes a copiat Renault/Dacia/Hyundai ca o dai in penibil.
    Si cum poti sa bagi in aceeasi oala Mercedes cu VW? =))
    Cica "nu o mai dati cu VW ca doar naivii pot crede lucrul asta"
    Pentru tine VW e scump,moftangiule?
    Strugurii la care nu ajungi sunt acrii,ai? La fel si la povestea cu "liniutele": "deci gata frate daca ai o masina mai puternica decat amarata mea de dacie de 80 de cai ai masina de liniute caii aia putere in plus nu-ti folosesc la nimica"
    =))
    2 0
  • doar eu
    pt bogdan
    clc si cls,mai citeste odata daca nu ai obesrvat literele...
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru