OFICIAL: Mercedes SLS AMG GT3, solutia pentru circuit

De Bogdan Mirică
Publicat Miercuri, 24.03.2010
Mercedes a dezvaluit astazi primele informatii si imagini oficiale ale versiunii SLS AMG GT3, destinata competitiilor din motorsport. Supercarul dezvolta aproximativ 600 de cai putere.

Asa cum anticipam si ieri, Mercedes se pregateste sa debuteze in competitiile de GT3 cu o versiune atent imbunatatita a supercarului SLS AMG. Constructorul german a dezvaluit astazi primele imagini oficiale ale modelului de circuit, ce a fost modificat in conformitate cu reglementarile FIA.

Sub capota se va afla acelasi motor V8 de 6.3 litri, pregatit sa dezvolte aproximativ 600 de cai putere. Valoarea finala a resurselor va fi stabilita ulterior de FIA in functie de competitia in care va concura modelul. Unitatea este conectata la o cutie de performanta, cu sase rapoarte si padele montate in spatele volanului.

Versiunea destinata circuitului este mult mai usoara, reusind sa scape de kilogramele in plus prin indepartarea mai multor elemente de confort si prin folosirea din abundenta a materialelor usoare, cum este fibra de carbon.

Mercedes a pregatit pentru SLS AMG GT3 si un kit aerodinamic special, care include bosaje mai largi, o capota cu fante de aerisire, spoilere redesenate, praguri laterale, un deflector posterior si un eleron supradimensionat, montat pe portbagaj.

Pachetul exterior este completat de un set de jante din aliaj usor, incaltate cu pneuri de performanta.

Volker Mornhinweg, inca presedinte in cadrul diviziei AMG, a declarat ca "multumita masei reduse si a manevrabilitatii superioare, SLS AMG ofera premizele unui model competitiv pe circuit. Versiunea GT3 este raspunsul nostru la cererile clientilor , care isi doreau o alternativa pentru diferite serii din motorsportul actual. Mai mult decat atat, modelul demonstreaza experienta de peste 40 de ani a diviziei AMG in sporturile cu motor", a incheiat Mornhinweg.

Vanzarile noului SLS AMG GT3 vor demara in toamna acestui an, divizia de performanta a constructorului din Stuttgart intentionand sa obtina ultimele omologari FIA inainte de inceperea sezonului competitional 2011.

Comentarii (1)

  • TARE frate !
    1 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru