Oficial: Norme de 120 g/km CO2 din 2012 in Europa

De Robert Gherghe
Publicat Luni, 25.08.2008
Comisarul european pentru Mediu a anuntat ca nu va face nicio concesie producatorilor auto in privinta poluarii.

Stavros Dimas, comisarul european pentru Mediu, a anuntat ca o relaxare a viitoarelor norme de poluare din Uniunea Europeana nu va avea loc, in ciuda protestelor vehemente venite din partea industriei auto.

Dimas a anuntat inca o data ca nivelul mediu de emisii este dioxid de carbon este de 120 g/km. Comisarul european a declarat ca nu sunt acceptate scuze din partea producatorilor auto care au fost instiintati cu 10 ani inainte de introducerea legii de viitoarele norme de poluare aplicabile din 2012.

Nerespectarea normelor de poluare va duce la o serie de penalitati financiare, care se vor aplica in mod gradual in tari ca Franta si Germania.

Producatorii de supercaruri care fac parte dintr-un grup auto pot beneficia de calculul la comun a baremului de emisii. Este cazul unor producatori exclusivisti ca Ferrari, membru in grupul Fiat, sau Lamborghini, membru al grupului VW.

Comentarii (3)

  • george
    S-A PUS CRUCE...
    ...atat supercarurilor cat si multor masini "normale"...

    In alta ordine de idei, astept si eu ca redactorii Automarket sa invete care-i diferenta intre poluare/emisii poluante si dioxid de carbon...
    0 0
  • constructorii n-au avut decat de castigat..
    Spre deosebire de constructorii americani care isi dau duhul, norma asta cu emisiile a fost un pas inainte pt constructorii europeni.. oricum petrolul nu va mai fi ce a fost.. poate statiile peco vor disparea incet.. :)
    0 0
  • Mini-romanu'
    Bravo! sa se tina tare ...
    Sper ca UE (prin comisaru' de mediu) sa se tina tare pe pozitii si sa adopte un calendar strict de micsorare a emisiilor de CO2 + celelalte (unele mult mai periculoase!).

    Corect, astfel europenii vor fi fortati sa tina pasul cu japonezii (americanii sunt aproape dusi, doar schimbari extreme de viziune ii mai poate salva).

    In fond eficienta economica e strans legata si de eficienta motoarelor (mai putin in mintea manelistilor :o)
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru