Oficial: noua generatie Subaru Forester

De Mircea Meșter
Publicat Marti, 25.12.2007
Subaru a publicat de Craciun primele fotografii ale noii generatii a SUV-ului Subaru prin excelenta, Forester.

Esential

14 ianuarie este data prezentarii oficiale a lui Forester la Detroit.

Subaru a surprins pe toata lumea ieri, in ajunul Craciunului, cand a publicat primele fotografii oficiale ale modelului care va reprezenta atractia principala a standului constructorului japonez de la Salonul de la Detroit. Noua generatie a lui Forester isi arata in premiera mondiala fata, lipsind insa din prezentare detaliile tehnice.

Subaru ne dezvaluie totusi in comunicatul oficial care insoteste fotografiile faptul ca noul Forester dispune de un ampatament ceva mai lung decat cel al versiunii precedente si implicit de un spatiu interior ceva mai voluminos, toate acestea in conditiile in care lungimea totala a modelului a urcat cu doar sapte centimetri. SUV-ul Subaru este echipat in standard cu sistemul de tractiune integrala Symmetrical AWD, in echiparea de serie fiind de asemenea incluse airbag-uri cortina cu senzori de rostogolire sau sistemul de stabilitate VDC toate incluse intr-un pachet denumit de Subaru Dynamic Chassis Control Concept (DC3).

In ceea ce priveste optiunile tehnice, Subaru Forester 2009 vine cu doua optiuni de propulsoare de 2.5 litri: de tip Boxer normal aspirat sau Boxer Turbo.

Comentarii (37)

  • Subaru
    La prima vedere nu te surprinde prea tare...dar tot ce conteaza este ca se numeste "Subaru". Made in Japan = calitate. Subaru face parte din aceasta categorie.
    0 0
  • acidman
    modelul vechi
    nici modelul vechi nu surprindea la exterior dar sa nu uitam ca varianta de varf era cu o secunda ma lent pe circuit decat un impreza wrx sti si asta e un lucru f bun. iar capacitatile offroad erau laudabile.
    0 0
  • )(
    nu arata rau.

    fuge ca o masina sport.
    te urci pe munte lejer.

    nu este imens deci este bun si in capitla in trafic si la parcari.

    oglinda de pe arifa fata stanga este absolut cretina.
    0 0
  • subaru
    masina arata mult mai bine ca inainte iar performantele acestui jeep se pot exprima printr-un singur cuvant:"Subaru". Daca nu ma insel are una din cele mai bune integrale facute.
    0 0
  • Victor
    Superb la toate. Oglinda de care zici tu ca este "cretina" este pentru tractare de rulote sau ceva mare. In mod normal nu o gasesti pe masina.
    0 0
  • Daniel
    Subaru
    Nu stiu ce va place la aceasta masina. Are un design care nu iti inspira absolut nimic. Tobele alea de esapament, puse parca in scarba acolo, cutia automata de viteze care pare a fi facuta acum 30 de ani, cum se puneau pe acea vreme pe cele nemtesti.
    Multi de aici cand aud subaru zic = calitate. Nu vreau sa spun ca este o masina rea, dar la calitate nu va intrece niciodata o masina nemteasca. Ex Touareg, ML, Q7. Sunt diferente f mari.
    0 0
  • ovidiu
    pt daniel
    daniel alea nemtesti de care spui tu nu sunt asa bune ex ml ocupa pozitii codase la sondejala in cea ce priveste fiabilitatea si in plus intr-o masina ca q7 sau touareg arati ca un fraier plin de corupt si tont pe cand in subaru e altceva seful meu are un subaru forester si e foarte multumit de aceste,asa ca draga daniel deschideti mintea nu numai nemtii fac masini bune mai sunt si alte popoare care fac masini cum trebuie

    VIVA SUBARU
    0 0
  • Daniel
    pt ovidiu
    Chiar asa mah? Intr-o masina adevarata arati ca un fraier, prost si corupt. Hai ca e tare asta :)). Ma faci sa rad. Frustrat mai esti!! Mai mult nu am ce discuta cu astfel de indivizi.
    LLLOOOLLLL =)) =))
    0 0
  • Pilgrim
    La exterior, botul e putin mai reusit ca la cel vechi, e mai fluid, nu e chiar asa spartan, insa la ala stiai ca atunci cand in vezi in retrovizoare ca trebuie sa te dai la o parte. La asta s-ar putea sa zici, uite iubito, noul Pajero. Noroc cu XT-ul care are priza aia de aer pe capota si te face sa fii putin mai atent. Spatele, cu exceptia la o poza in care asemanarea cu modelul vechi exista intr-o oarecare masura, in restul, iar observ influente Mitsubishi, in speta Outlander. La interior, putin cam simplu, si cel vechi era la fel, insa la ala era in ton cu toata masina. Asta acum... nu stiu.. prea mult spatiu liber. Ce m-a surprins intr-adevar la interior:
    #1. Pe cadranul vitezometrului, maxim este 180 Kmh.
    #2. Incearca acum sa-si extinda segmentul de cumparatori, tintind si inspre femei, vezi nu mai
    departe de suport pentru geanta !!!

    astept sa vad motorizarile si cum se comporta pe sosea.
    0 0
  • pt Daniel
    Draga Daniel, subaru forester este la a 3-a generatie, in timp ce laudatele tale nemtesti de abia la prima generatie. In a 2 generatie a crescut de la 4 stele N-cap la 5 (q7 are inca doar 4). In 2007 in SUA a fost declarat cel mai sigur SUV de pe piata. Are super multe elemente de siguranta si un motor care nu te lasa niciodata.
    5-Star Government Crash Test Rating* (Subaru B9 Tribeca, Outback, Forester)
    Highest Possible Crash-Test Ratings† (Subaru Legacy, Forester and Impreza)
    Car and Driver Magazine's Best Small SUV 3 Years Running‡ (Subaru Forester)
    AUTOMOBILE Magazine 2006 All-Star Best Family Sedan** (Subaru Legacy)

    si ar mai fi, doar google it a bit ;)

    Cand nemtii vor face toate astea cu q7 sau ML lor, atunci nu o s ate mai contrazic.. Pana atunci, remember: "I will always use google before asking stupid questions" (or having stupid remarks) :)
    0 0
  • ovidiu
    pt daniel
    uitate mai la top gear sa vezi cat de tare e ml-ul Q7-ul sau touareg-ul si o sa-ti dai seama ca lauzi cea ce nu trebuie
    Q7 e al naibii de urat
    TOUAREG e chiar penibil de face pt banii sai
    ML se strica foarte des si servis-ul e dea dreptul mizer
    0 0
  • Bai sunteti culmea. Q7 intr-adevar are 4 stele dar touareg fiind si la prima generatie are 5. Oricum nu se poate compara subaru cu ml, touareg sau q7. sunt diferente clare. numai le vezi scurt pe sosea si iti dai seama. nu poti compara luxul, comfortul unui q7, touareg cu un forester. ce naiba? iar cu stelele de la ncap. Poti sa mori intr-o masina cu 5 si sa scapi dintr-una cu 3. Depinde cum iti este soarta si norocul. De ce lumea cu bani isi cumpara vw, audi, bmw sau mercedes? de ce nu isi cumpara subaru? mai ganditi inainte sa aruncati cu stupid answers!!
    0 0
  • ovidiu
    pt raul
    amice ai perfecta dreptate nu poti compara un Q7 cu un forester dar chiar daca as fi plin de bani tot as alege un SUBARU FORESTER in defavoarea unui audi q7
    0 0
  • bogdan
    pt raul
    Pentru ca 80% din oamenii cu bani de la noi sunt niste parveniti care nu se intereseaza de nimic atunci cand dau banii pe masini (ca doar nu au muncit prea mult pentru ei-de bani vorbeam), si se duc doar la dealerii de nemtesti..app. stiu personal un director de imobiliare care conduce un Lexus cat toate zilele. Concluzie: mai exista si altceva in afara de BMW, Audi, Mercedes.
    Cu stima si respect!
    0 0
  • Nu mai are rost sa postez nimic aici deoarece vb cu niste frustrati. sunt curios cati dintre cei care ciripesc aiurea pe aici isi permit macar un logan. asa e romanul. daca el nu isi permite sa isi cumpere o masina mai de doamne ajuta, dau cu papagalul, ca toti fura, toti sunt niste escroci, iar la voi cultiilor, cei care au masini nemtesi sunt niste parveniti. vai de capul vostru de copil, ca altceva nu mai am ce zice. visati in continuare, macar sa va cumparati o 1310. pana sa ajunga japonezii nemtii din urma, mai au ceva drum. atat mai spun si cu asta gata, ca sariti imediat la atac ca niste caini in calduri.
    0 0
  • numai idiotii...
    ... pot spune ca japonezii trebuie sa-i ajunga pe nemti din urma. E invers, hahalerelor. Doar ca prostul e si fudul si trebuie sa plateasca mult pe prostii. E destul sa te uiti in jur.
    0 0
  • de momo
    subaru nu ar trebui comparat cu q7 sau merc ml pt ca e o masina inclinata spre sport iar audi sau merc e spre confort.mie imi place bmw x5 dar nici subaru nu e o optiune rea
    0 0
  • alien'at
    al
    Vrei offroad mergi pe toyota Lc, patrol, pajero, vrei oras mergi pe o berlina. Masinile astea nici cal, nici magar sunt pura strategie de marketing sa scoata banii de la toate categoriile care-si permit.
    0 0
  • Pardaillan
    Pentru ciitiva...
    Masinile nemtesti in Romania au creat un mit care cu greu mai poate fi distrus. Nu stiu citi dintre cei care posteaza aici stiu cu adevarat diferentele dintre masinile japoneze si cele germane, de fapt 90% din cei care lauda nemtestile si care sunt posesori auto, precis au vreun second de passat sau golf IV la 200.000 km pe care au dat 12-13000 de euroi si sunt mindrii de nu mai pot. Pentru ei lumea incepe si se termina cu passatu' si manele, daca le zici ceva sar in sus, cica daca n-ai ce au ei est un ratat...
    0 0
  • ~!~COSMO~!~
    :( TRIST
    Au luat o tenta de design gen BMW ... masina arata destul de uratel pe afara dar la interioare vad ca au mai lucrat .. materiale ... astea ... daca si motorul e la fel de bun ca pe actuala generatie ... sau mai ... sunt mutlumit ... am un Forester 2.5XT din 2006 si sunt extraordinar de multumit ... :) va salut
    Cosmo
    0 0
  • subaru sti 2007
    Doar putini dintre voi stiu ce inseamna Subaru....
    Subaru inseamna:
    25L/100km ; un motor in 15000 de km ; un rand de telescoape ......dupa 1 saptamana bat si cele noi ; Trage-ti si voi o concluzie......(apropo de auto made in japan) parerea mea sunt niste PORCARII (eu nu sunt nebun... am subaru wrx sti din martie 2007 de la SMT 0 km) si nu pe moca pe 44 000 de mii si stau cu el mai mult in service. Va pup.
    Germania a murit......traiasca Germania
    0 0
  • audist
    cu respect pt oameni
    nu exista nici in clin nici in maneca motiv sa compari un suv de lux (tuareg, ml, q7) cu un real suv facut sa te duca acolo unde ai nevoie in siguranta, avand fiabilitatea de partea ta cand afara sunt -25 celsius. dar asta e parerea mea. si pana la urma doar in ultimele 5 zile am facut 2500 de kilometri si am mers cu masina nonstop de la 10 grade plus la minus 15.intr-o singura zi.ok, e audi nu forester dar am mers cu foresterul. e urata.dar F I A B I L A. Asa ca dracii mei frustati nu comparati totul cu loganul sau merele cu capsunile
    0 0
  • Respect a doua oara
    E interesant cum multi se cearta, au opinii ferme, isi arunca invective, sunt aprigi, etc. si mai de fiecare data miezul problemei este altul.
    In cazul de fata se suprapun nepermis doua planuri:
    - O serie de calitati (statistic de necombatut) pentru Subaru: veleitati off road autentice, fiabilitate, tinuta de drum, cu o alta serie de calitati (la fel de evidente) pentru SUV-urile "premium": calitate a finisajelor, ergonomicitate, accesorizare, motorizari, diferentiere deci.
    0 0
  • pareri
    gusturi
    Este vorba despre gusturile unora, cum ca nemtii fac masini (Q7, Tuareg, ML) si adevarul, "care este" ca nici nu miros pe langa el (Forester), chiar daca nu sunt din clasa lui.
    0 0
  • Incotro Subaru
    Noile modele ale celor de la Subaru sunt foarte urate (vezi noul impreza), iar acest model nu face exceptie. Sunt masini bune, dar de la designul lui Legacy la designul noului forester este cale lunga in sens negativ. Chiar si vechiul model care nu era unul foarte reusit estetic avea o nota de simplitate care placea.

    P.S.: Farurile aduc aminte de Tuareg facelift!
    0 0
  • Noul Forrester
    Buna tuturor ... eu imi iau Forrester-ul "vechi" (model 2008) care vine (sper) in ianuarie - deci ies din categoria celor "care nu-si permit logan".

    Ce sa zic, iau un subaru dupa ceva research pe net si intr-adevar - vorbim de clase diferite (q7, ml etc.) si ca bani si ca "orientare"), deci comparatia nu are sens. Revenind la subiectul forresterului 2009 - cand am auzit ca iese un nou model m-am simtit cam aiurea ... ca na, ia un model "invechit", dar dupa ce l-am vazut p'asta de 2009 sa stiti ca nu-mi pare rau dupa 2008-ul meu. Modelul nou chiar pare uratel (pe exterior) si cam duce a mitsubishi. Interesant cand va ajunge si in Romania sa-l vad pe viu...
    0 0
  • In viitor tintim
    ASTA NOU MACAR ARE LINII FLUIDE ARE DESIGN MAI ACTUAL DAR SCUZAMA ALA VECHI E DEMODAT. DAR CUI II PLAC CLASICELE MERITA
    0 0
  • YMihai
    Suvaru vs...
    Daca ne tot certam acum care si cum e mai misto ...a pus cineva in balanta categoriile celor 2 tabere pe care le comparati ? PErsonal n-am vazut noul Forester in fata, dar vechiul imi pare mai mult a Crossover. Poate d-asta n-ar trebui comparate ML, Q7, Touareg cu vechiul Forester.

    Despre fiabilitatea masinilor japoneze s-a tot vorbit. Nici masinile nemtesti nu sunt rele...dar din cate am inteles...(si nu de pe aici de pe site) Subaru e cam scump la buzunar cand vine vorba de intretinere. Astept cu maxim interes prima lor versiune de Diesel pentru a vedea cum etajeaza cutia.

    Partea cu Crossover vs SUV e o parere personala dar imi pare mai apropiat de unele surate de la Audi si Volvo (si nu vorbesc aici de Q7 sau XC 90) decat de SUV-urile mai sus amintite.

    Sarbatori fericite ...noua tuturor !!!
    0 0
  • Design actual ?
    Buna ma ... omu cu design-u.
    Vezi ca e'zista tasta "Caps Lock" care te ajuta sa faci literele mici, ca altfel arata de parca ai urla in gura mare si nu e cazul.
    In al doilea rand, imi pare rau sa aud de "design actual" ... suna foarte comunist - hai sa fim toti la fel. Sincer, am plans cu lacrimi cand am vazut primul Volvo cu "linii fluide" ... fiindca s-a pierdut un pic din ceea ce insemna "volvo". ... ultimul BMW parca nu mai are personalitate proprie ... ci duce un pic a alta masina. La fel as putea sa spun si despre ultima impreza - mai mai ... daca nu seaman cu un Seat ;( inclusiv reclama.
    Mda ... banuiesc ca sunt oarecum demodat ... dar "clasicul" are farmecul lui. Si daca la asta am ajuns - sa stii ca exteriorul cel mai tare il are forester-ul model 2005, dar nici in germania nu prea-l gasesti si la preturile la care il gasesti mai bine iti iei unul nou ;).
    spor cu masinile "fluide" care in curand nici nu le vei mai deosebi una de alta ... apropo, porti cumva si hainele "la ceaun" - ce iti spun "expertii" ca este "la moda" ?
    0 0
  • Lucian
    Forester
    Salut, ma bag si eu un pic in argumentele voastre... ca mi se pare interesant. Am avut vw, am logan, bmw si subaru (forester). daca va intereseaza opinia unuia care care stie fix care masina si cum se comporta in aceleasi conditii de drum, am sa va spun ca foresterul este impecabil dpdv al stabilitatii si dinamicii. este surprinzator de agil mai ales in coditii grele de drum (vorbesc aici de polei - sticla, de zapada si drumuri nedezapezite, de noroaie de 20cm+rampa de 7-8 grade etc.). nu vreau sa spun ca e mai bun decat un touareg care costa de cel putin 2 ori mai mult, sau q7 - de trei ori mai mult sau altele, ci doar ca pentru banii pe care ii dai pe el, de multe ori cu putin mai mult decat pentru o limuzina pretentioasa, ai parte de o masina foarte sigura, cu care nu te faci - dar deloc - de rusine pe zapada sau gheata in fata oricarui suv de fitze (si nu vobesc de junk-urile coreene).
    problema e ca am senzatia ca bmw ma respecta mult mai mult prin masina pe care mi-a vandut-o decat subaru, in care imi ingheatza picioarele iarna, desi i-am dat a.c.-ului "automat" sa-mi incalzeasca in special picioarele (si care are si alte metehne pe care n-am sa le insir aici, ca deja m-am intins cu vorba...). chiar si vw-ul era net superior in ceea ce priveste calitatea materialelor interioare/exterioare si a finisajelor de orice fel. pot sa compar, in schimb, cel putin in privinta calitatii materialelor folosite, foresterul cu loganul. credeti-ma pe cuvant ca nu sunt departe. bineinteles, comparatia se opreste aici, avand in vedere diferenta de pret dintre ele. stiu ca unora n-o sa le convina, dar realitatea este ca sunt multe lucruri care lasa de dorit la foresterul asta. daca doriti argumente si detalii, am sa fiu prin preajma. lis1075@yahoo.com.
    un an nou cu bine!
    0 0
  • Cristi
    faine comparatii!
    mai fratilor, cum puteti compara un Forester, Patrol sau Land cruiser cu X5, ML, sau Q7. Doar pt. ca sunt "jeep-uri"? Aiurea, luati unul din primele si unul din cea de-a doua categorie si mergeti offroad cu ele. Dupa 5 km de offroad, cu cele japoneze mergeti acasa si cu cele nemtesti enumerate mai sus mergeti la service. De ce? Pt. ca este o greseala sa considerati BMW X5, Audi O7 sau Mercedes ML masini de teren. Sunt masini de fite, asa cum corect au spus cativa de mai sus. Pt. cei care isi iau nemtesti, numai bine si sa nu aiba parte de namol sau zapada, ci numai de drumuri asfaltate.
    0 0
  • parjou
    ferice de cei saraci cu duhul
    ...Dincolo de faptul ca trebuie sa.si protejeze industria auto proprie, Europa are si un pic de morcov dinspre partea asiatica. Asa ca daca ar lasa piata libera si nu le.ar mai pune in carca la asiatici atatea taxe cred ca am merge numai cu Aygo, Lancer sau Acord etc...asa ca, numai respect pentru galbenii de la rasarit. Cat pentru Daniel....tipule, vezi ca ai uitat sa pui calandrul la Oltcit si iti consuma exact cat un Touareg din ala laudat. Sarbatori fericite!!
    0 0
  • subscriu lui "Cristi"
    primele trei si-au spus cuvantul in urma nenumaratelor teste si review-uri atat offroad cat si pe sosele dragalas asfaltate. Ultimele trei, sunt niste masini elegante, dotate luxos, opulent chiar pentru unele din clasa lor(SUV, dar care NU se potriveste), dar atat. Singura masina cu veleitati reale offroad apartinind lui Mercedes era modelul "G", extrem de robust, uratzel ca design dar, bun pe orice drum. Si nu uitati, exista "google-search engine", pentru a nu intra in polemici inutile.
    0 0
  • Lucian
    Forester
    ati pus, fratilor, mana pe un forester? pipaiti si voi - cand aveti ocazia - unul... pe la bare, pe la praguri, apasati asa... in scarba tabla pe la usi si aripi si incercati apoi aceeasi manevra cu un... hai sa nu zic touareg... macar cu un golf4.
    in foresterul meu a intrat o domnisoara cu un brec (dacia). ei, tre sa va zic ca aratau amandoua la fel de indoite, doar ca plasticul de pe foresterul meu era pe toata strada, iar tipa a plecat acasa cu brecul intreg... atarnand, dar intreg. pe langa asta, am stat si cu el o luna in garaj ca sa-mi vina un far din "japonia". si acu, dupa 9 luni de la incident, umblu cu scoci negru pe bara pentru ca inca nu mi-au gasit spalatorul de far "modelul meu". ma lasati cu marketingul asta ieftin cu industria europeana care se protejeaza? la vw sau bmw inca nu mi s-a intamplat asa ceva. si am banuiala ca nici n-o sa mi se intample.
    0 0
  • pt lucian
    salut lucian,

    subaru forester este o masina ca oricare alta.
    nu este tanc si nu este facuta pentru accidente ci pentru off road.
    baietii de mai sus nu fac decat sa isi exprime parerile pozitive despre acest model/marca.
    si eu am un forester - pana acum este ok.
    sper sa nu am probleme - stiu ca se asteapta ffffffffffffffffffffff mult piesele - am lucrat in vz auto si stiu acest lucru cert.

    cat despre protectia europeana este pur financiara pentru a atrage investitii - linii de productie --> scaderea somajului --> creare de locuri munca --> incasari taxe din venituri:"voila" circuitul pe scurt

    toate cele bune.
    0 0
  • Lucian
    pt alex
    ai dreptate, alex. nici o masina nu este facuta pentru accidente, dar unele le suporta mai bine decat altele. stii, e destul de penibil ca plasticele de pe masina ta "de teren" sa fie imprastiate pe toata strada iar breakul sa aiba toate tablele la el dupa impact... e un sentiment pe care l-ai trai daca ai vedea faza... iti spun... asa pentru comparatie... ca (fiind eu si un mare norocos la de-astea) unuia care s-a oprit in fundul meu intr-o intersectie i-a intrat bara destul de tare inauntru (tot cu o nenorocita de dacie fara frane) iar mie mi-a ramas doar o zgarietura nesemnificativa pe bara spate. asta la bmw. imi pare rau, dar foresterul este fragil. asta nu inseamna ca nu se comporta minunat pe vremea asta cu zapezile si gerurile de la noi din dobrogea de zilele astea.
    salut.
    si un an excelent!
    0 0
  • pentru BOB
    Baiete ,tu ai vrea sa detii un STI,ma uimesti cu prostia ta ,eu zic ca ai un peugeot 307 in fata blocului de ai toate aceste probleme,ori esti unul din acei copii teribili care nu se uita pe unde merg si dau in toate gropile . Vinede-ti subaru frate si i-ati una din masinile enumerate mai sus de altii ''Nemtesti",ca iti sta mai bine ,pune-ti ochelarii D&G made in ... si da maneaua la maxim . Dupa cum se vede Subaru nu suporta orice chix la volan::))
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru